image
 |  4 18 Серпня 2021 | 11:29

Допрацювався: Кватирко зізнається в нездатності побороти масові рубки на Волині

Голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Ольга Ващук розповіла про результати роботи з виявлення незаконних лісопильних об’єктів на території свого району.

Про це пишуть на сайті Волинської ОДА.

За її словами, в районі працює профільна робоча комісія. З початку цього року проведено 33 рейдових перевірки, в ході яких обстежено 121 об’єкт. 33 об’єкти здійснюють діяльність для власних потреб, 65 зареєстровані, як суб’єкти підприємницької діяльності, 11 суб’єктів зареєстрували свою діяльність після перевірок, іншим об’єктам надіслано рекомендаційні листи з пропозиціями вивести свою діяльність у законне русло. До Єдиного реєстру досудових розслідувань занесено 26 повідомлень про незаконні рубки лісу.

«У 2021 році здійснено неоодинокі рейди на територію Сошичненської громади, зокрема, у село Стовбихівка, де було виявлено 15 суб’єктів господарювання, які не оформили належним чином свою діяльність. З них 10 працюють законно, з 5 проводимо відповідну роботу, – розповіла Ольга Ващук. – Робоча комісія щотижня здійснює рейдові перевірки населених пунктів. Тісно співпрацюємо із правоохоронними органами, податковою та лісгоспами».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині чоловік прикидався неходячим та просив милостиню (ВІДЕО)

Свою позицію з приводу боротьби із незаконними пилорамами та нелегальними рубками лісу висловив і очільник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко.

«Нелегальний обіг деревини буде існувати до того часу, доки на неї буде збут, – наголосив головний лісівник області. – Лісовою охороною постійно виявляються факти незаконної рубки лісу. За 7 місяців поточного року виявлено ряд порушень, якими завдано загальної шкоди державі на понад 4 мільйони гривень».

За словами Олександра Кватирка, лісівники цю проблему самостійно не вирішать. Відтак закликають до співпраці представників місцевої влади, зокрема, керівників територіальних громад та старост.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити