image
 |  2 25 Травня 2023 | 22:31

Покинув блокпост заради ночі кохання: на Волині затримали військового

У Володимирі затримали військового, який покинув блокпост заради ночі кохання з дівчиною.

Військовослужбовець мав нести службу на блокпості поблизу Шацька, але поїхав до дівчини. Запевняє, що зранку якраз повертався. Щодо юнака вже відкрили кримінальну справу, йому інкримінують дезертирство. Зустріч із дівчиною для військового може обернутися ув’язненням від 5 до 12 років. На час слідства його взяли під варту. Юнак спробував оскаржити такий запобіжний захід.

Обвинуваченому ледь за 20. Захисниця каже, що рішенням Міноборони військового незабаром мали відправити в Загін особливого призначення, а біля Шацька був тимчасово і вже мав вирушати в зону бойових дій. Але юнак зі зброєю залишив блокпост і на ніч поїхав до дівчини у Нововолинськ.

Пояснив, що вчинив так, бо командири перебивали його обов'язкову щорічну відпустку через молодий вік та запевняв, що він все одно повернувся б назад.

«Ні в якому випадку не хочу нарікати на своїх командирів, але з 24 лютого перебивати мою відпустку обов'язкову щорічну тим, що я занадто молодий. Таким чином вони загнали мене в кут. Я б все одно повернувся, тому що мені стидно, що я знаходжусь зараз тут, а мої брати воюють на полі бою. Я хочу воювати і повернутись назад», – сказав молодик.

Дівчина військово надала письмові пояснення.

«Він приїхав близько 23:00 до ранку перебував з нею. Вранці 19.05 близько 08:00 виїхав до військової частини. Ввечері, коли він приїхав чула, що чоловік комусь дзвонив і казав, що буде на місці о 10:00», – йдеться у поясненні.

Захисниця переконана, що підозра у дезертирстві необґрунтована. Каже, що умисних дій, аби назавжди ухилитися від виконання військового обов'язку той не вчинив. Додає, що про від'їзд командирам повідомив.

«Командирам він повідомив. В його телефоні крім вихідних дзвінків і дзвінків від командирів, також є звукове повідомлення», – сказала захисниця.

Додає, що у військового хороша підготовка.

«Чоловік має гарну військову підготовку. Перед цим проходив строкову службу. Одразу був мобілізований, від початку війни проходить службу, тому прийшов наказ на переведення його в Загін особливого призначення», – зазначила адвокатка.

Наголосила, що людина з такою підготовкою зараз більш важлива у службі Вітчизні, аніж у слідчому ізоляторі. Зазначає, що в судовому засіданні командири не сказали жодного негативного слова, і за час служби в нього немає правопорушень чи дисциплінарних стягнень.

Зі слів прокурора відсутність військового виявив безпосередній командир взводу. Він проводив перевірку. Прокурор вважає, що дії військово – дезертирство.

«Мети повернутися в нього ніякої не було, тому що він був затриманий на наступний день о 09:00 працівниками поліції вже на автомобілі. Який був подальший умисел на зараз нам не відомо. Можливо, він хотів десь далі поїхати», – проінформував прокурор.

Адвокатка каже, що хлопець їхав у напрямку до білоруського кордону. Був у військовій формі і одразу повідомив поліції, куди прямує.

На час розслідування юнака лишають під вартою. Мама і дівчина шукають гроші, аби внести 214 тисяч гривень застави.

Детальніше - у сюжеті ТРК Аверс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити