image
 |  5 15 Вересня 2021 | 20:41

Polexit не буде, – Качинський відреагував на чутки про вихід Польщі з ЄС

Ярослав Качинський заявив, що панівна партія не збирається виводити Польщу з Євросоюзу. Чутки про так званий Polexit політик назвав лише вигадкою пропаганди.

Про це повідомляє «24 канал».

Лідер партії «Право і Справедливість» Качинський повідомив, що офіційна Варшава бачить своє майбутнє виключно у Євросоюзі. Водночас Польща прагне зберегти свою незалежність.

«Не буде жодного Polexit. Це – вигадка пропаганди, яку вже багаторазово використовувався проти нас. Ми однозначно бачимо своє майбутнє в ЄС», – наголосив Качинський.

Однак політик наголосив, що кризу у ЄС варто врегулювати. Качинський переконаний: її спровокувало інструментальне використання спільноти з боку найсильніших країн. Наприклад, Німеччини.

За словами Качинського, необхідно зробити все, щоб максимально ускладнити різноманітні зловживання. Для цього необхідно допрацювати європейські угоди.

Політик зауважив: ЄС не має втручатися у деякі сфери. Зокрема, судочинство.

ЄС мав виділити Польщі мільярд євро. Ці гроші країна мала отримати на відновлення після пандемії. Однак отримати польській стороні гроші завадив судовий процес щодо верховенства права.

Це обурило прем'єр-міністра країни Матеуша Моравецького. Він наголосив, що ніхто не має права читати лекції його країні про демократію.

За словами Моравецького країна не хоче, «щоб хто-небудь в Західній Європі розповідав, що таке демократія, що таке верховенство права, тому що нам видніше».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tesla запатентувала лазерні «двірники»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити