image
 |  2 25 Липня 2018 | 16:02

Поліція повторила «трюк із Бабченком»: інсценували вбивство бізнесмена

"Вбивство" підприємця в Рівному виявилося інсценуванням поліції для затримання злочинної групи.
Про це повідомляє прес-служба поліції Рівненської області.
"Інсценування вбивства дало змогу задокументувати злочинну діяльність цілої організованої групи. Вона діяла на території нашої області та впливала на певні процеси. Крім того, вдалося відслідкувати зв’язки замовника та "загиблого", що є вагомою інформацією для наших працівників", — розповідають правоохоронці.
У поліції зазначили, що затримали двох чоловіків, яких найняли для вбивства 42-річного раніше судимого рівнянина. Затримання відбулося незадовго до запланованого зловмисниками злочину.
"Ми знали, що в місті перебуває двоє осіб, які готуються до вчинення злочину. До моменту затримання нам не було відомо, кого саме вони хочуть вбити", — йдеться в повідомленні.
Зазначається, що вранці 17 липня на вулиці Костромська поліцейські затримали двох киян віком 47 та 49 років, раніше судимих за вбивства. В їхньому автомобілі Opel правоохоронці виявили гранату та пістолет із глушником.
 



 

Також правоохоронці повідомили, що організував злочинну групу 46-річний житель обласного центру, кримінальний авторитет. Він залишив межі України 13 липня.
"Наразі зібрано достатньо доказів для повідомлення організатору про підозру. Після встановлення його місця знаходження та доведення в суді його вини він нестиме кримінальну відповідальність", - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що під час обшуку в одного із виконавців у підсобному приміщенні дачного будинку у Житомирській області поліцейські вилучили саморобний вибуховий предмет, запал до гранати, пістолет та набої.
 



В іншого, в помешканні у Києві, виявили 11 гранат, 12 запалів до них та набої.
Виконавцям повідомили про підозру у підготовці до умисного вбивства за ч.1 ст.14, ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу.
Рівненський міський суд взяв їх під варту без права внесення застави.

17 липня Головне управління Національної поліції в Рівненській області повідомило, що в Рівному на стоянці поблизу ринку застрелили підприємця.
У поліції повідомили, зо "вбитого" звали Валентин Загороднюк, йому було 42 роки, він займався підприємницькою діяльністю.
Увечері 29 травня стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабаченка на порозі його квартири у КиєвіА ввечері 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий: "вбивство" інсценувала його спецслужба, аби попередити справжнє вбивство і затримати замовника.
В СБУ кажуть, що практика інсценування вбивств є поширеною у діях українських правоохоронців, за останні 3 роки у такий спосіб служба попередила вбивство понад 10 осіб.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити