image
 |  2 19 Січня 2020 | 19:03

Поліція Британії віднесла «Грінпіс» та тризуб до екстремістських груп та символів

Документ поліції Британії про боротьбу з тероризмом, розісланий медичним працівникам та викладачам в рамках кампанії проти екстремізму, поряд із неонацистами згадує такі ненасильницькі групи, як “Грінпіс”, а також державний герб України та символ Збройних сил – тризуб.

Відповідне повідомлення розмістило посольство України у Великій Британії.

Як зазначається, посібник підготовлений антитерористичним відділом поліції, поширюється по всій Англії в рамках підготовки до програми “Превенція” з боротьби з радикалізацією, призначеній для того, щоб упіймати осіб, які можуть загрожувати вчиненням терористичного насильства.

У візуальному розділі посібника з виявлення знаків та символів праворадикальних груп, у секції “тату”, наведений герб України під назвою “Український тризуб (націоналістичний)”. Зображення розміщене поруч із нацистською символікою.

“Розміщення тризуба, конституційного національного символа та герба України, у посібнику з протидії екстремізму, виданому антитерористичною поліцією для викладачів та медичного персоналу Великої Британії, є вкрай обурливим. Тут немає прийнятних пояснень. Ми вимагаємо видалити тризуб з Посібника з офіційними вибаченнями”, – заявило посольство України в Британії.

Крім того, у розділі організацій, що сповідують ідею домінування білої раси, наведена символіка полку “Азов”.

Минулого тижня поліція заявила, що документи, які також згадують екологічну протестну групу “Повстання проти вимирання”, поряд із ультраправими екстремістами та джихадистами, були місцевою помилкою.

Разом з тим, поліція наполягає на тому, що цей посібник не має на меті визначити всі групи, які він описує, як екстремістські.

Вона сказала, що він має на меті покращити розуміння знаків та символів, з якими люди можуть зіткнутися, та вказала на твердження в документі, що “не всі знаки та символи в цьому документі зазначені в контртерористичних інтересах”.

Ненасильницькі групи, представлені в документі, розлючені своїм включенням.

"Орієнтація на екологічних агітаторів та терористичні організації однаковою мірою не допоможе боротися з тероризмом”, – сказав Джон Совен, виконавчий директор Greenpeace у Великій Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані заявили, що поки не збираються віддавати «чорні скриньки» літака МАУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити