image
 |  4 16 Липня 2021 | 22:24

Поліція не коментує незадекларовану нерухомість голови громади біля Луцька

Луцьке районне управління поліції не побачило порушення у тому, що голова Торчинської громади Юрій Кревський не задекларував нову квартиру своєї дружини.

Це стало відомо з відповіді поліції від 6 червня 2021 року на звернення «Сили правди». Деталі історії ми розповідали у квітні цього року.

За даними витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, дружина голови Торчинської об’єднаної територіальної громади Юлія Кревська з 21 січня 2020-го року володіє новим житлом. Його подружжя придбало у селі Великий Омеляник Луцького району. Квартира площею 73,8 квадратні метри знаходиться у новому житловому комплексі «ForRest». Станом на початок 2020-го року ціна за квадратний метр там становила 11 000 гривень. Отже квартира Кревських могла коштувати приблизно 860 тисяч гривень. Та, за словами голови громади, на момент придбання житло коштувало близько 700 тисяч гривень.

Та у 2020-му посадовець задекларував дві квартири у Луцьку. Однією з них площею 30,1 квадратних метрів з 2016-го володіє Юлія Кревська. Іншою квартирою, площею 38,6 квадратних метрів володіє сам Юрій Кревський. А от про третю, що у Великому Омелянику, чоловік не згадав.

Але витяг про квартиру з реєстру та відсутність згадок про неї у декларації Луцьке районне управління поліції вважає відсутністю фактичних даних.

«В ході проведення перевірки Ваше звернення не підтвердилося будь-якими фактичними даними, а тому в матеріалах перевірки відсутні достатні дані, які б вказували на наявність ознак правопорушення в діях Кревського Ю. М.», — відповіли поліціянти.

При цьому сам Юрій Кревський у розмові з журналістами факт порушення визнав. За словами торчинського голови, у декларацію квартиру не внесли випадково.

«Дійсно не подали ми тієї інформації. Справа в тому, що в січні 20-го року дружина придбала. Я давав команду своєму юристу, щоб вони внесли ці відомості. І мені повідомили, що їх внесли. Ну, просто помилково. А там десь щось чи не запам’яталось… Не хочу виправдовуватись вам. Ми сьогодні вже написали лист в НАЗК з проханням внести зміни. Чекаємо на відповідь. Тобто десь по неуважності пропустили», — сказав Юрій Кревський журналістці «Сили правди» у квітні. Відтоді змін у декларацію внесено не було.

Проте дізнатися, яким чином поліція проводила перевірку та якої інформації їй забракло, на жаль, не вдалося. Поліцейський Віктор Томащук, який розглядав заяву, сказав, що деталей справи вже не пам’ятає, тож коментувати таке рішення не може.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити