image
 |  5 5 Листопада 2020 | 23:08

Поліція штрафує посадовців сільради під Луцьком через шлагбауми Кватирка

VIP-мешканець села Гаразджа під Луцьком самовільно перегородив проїзд сільською вулицею. Поліція вимагає демонтувати конструкції, а посадовці сільської ради розводять руками і мовчки платять штрафи.

Влітку цього року Центр журналістських розслідувань «Сила правди» розповідав про будинок головного лісівника Волині Олександра Кватирка в селі Гаразджа під Луцьком. Задекларований чиновником довгобуд виявився добротним маєтком з прокладеною до нього новою дорогою. Та найцікавіше, що після цього вулиця Сонячна набула особливого статусу – «з обмеженим доступом». З обох боків проїжджу частину перекрили шлагбаумами на дистанційному управлінні і встановили знаки «Тупик».

«Сила правди» звернулась до Піддубцівської сільської ради і до патрульної поліції з питанням про правомірність встановлення дорожніх знаків і обмежувачів. Піддубцівський голова Борис Горбатюк повідомив, що шлагбауми і знаки встановив Олександр Кватирко власним коштом і без дозволу сільради. У відділі безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Волині також констатували, що до них за погодженням ніхто не звертався.

Та, зрештою, ніхто під таким й не підпишеться, бо подібні віп-забаганки можуть коштувати комусь найдорожчого. На вулиці Сонячній є близько десятка будинків. У разі виникнення, наприклад, пожежі жоден автомобіль екстрених служб не зможе вчасно дістатися до місця події через ці конструкції.

В липні 2020-го поліція обстежила вулицю Сонячна і зобов’язала сільраду демонтувати шлагбауми. 5-го серпня правоохоронці перевірили виконання припису і виявили, що ніхто палець об палець не вдарив. Відтак притягнули до адмінвідповідальності секретаря Піддубцівської сільради Віктора Лазька і повторно нагадали, що в місячний термін обмежувачі руху треба демонтувати. Але нічого не змінилося й після цього.

29-го жовтня співробітники відділу безпеки дорожнього руху УПП у Волинській області виявили, що шлагбауми і знаки залишаються на своїх місцях. Цього разу склали протокол на голову сільради Бориса Горбатюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виконком Луцької міськради зібрався на останнє засідання

Сам Горбатюк каже, що говорив з Олександром Кватирком про демонтаж незаконних конструкцій, але той не прислухається.

«Ми не давали дозвіл і гроші на шлагбауми. Кватирко робив все сам, за власні кошти. Де він їх брав, на жаль, це я сказати не можу. Я з ним говорив за ті шлагбауми. Кажу, мешканці скаржаться і журналісти питають. Треба піти назустріч людям», – прокоментував телефоном посадовець.

В поліції інформують, що наступного разу перевірятимуть виконання припису у грудні. Якщо нічого не зміниться, то когось з посадовців вчергове притягнуть до відповідальності згідно зі статтею 188-28 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання законних вимог посадових осіб уповноважених підрозділів Національної поліції». А це від 255 до 340 гривень штрафу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити