image
 |  0 4 Серпня 2021 | 19:23

Поліція заплатить підприємцю з Ковельщини третину мільйона

Підприємець із селища Люблинець Ковельського району Андрій Дрозд через суд стягує з Державного бюджету України шкоду, заподіяну внаслідок неправомірних дій та протиправної бездіяльності Головного управління Національної поліції у Волинській області в розмірі 328 476 грн.

Про це інформує Ковель медіа.

10 лютого 2021 року на стаціонарному посту «Маневичі», неподалік села Оконськ Камінь-Каширського району, співробітники групи реагування патрульної поліції спільно із лісовою охороною затримали вантажівку «Volvo FM 430» із причепом, який був навантажений колодами сосни та ялини, загальною масою 40 кубометрів.

Наступного дня поліція відкрила кримінальне провадження №1202103054000000055 за ч. 1 ст. 246 КК України (Незаконна порубка лісу). Санкція цієї статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Сектор комунікації поліції Волинської області відрапортував у ЗМІ, що довжина деяких колод не співпадає з тою, яка заявлена в товарно-транспортній накладній, а бірки на деревині не відповідають породі дерев.

Старший слідчий відділення поліції №1 Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області Богдан Засєкін прийняв постанову про те, що вантажівка з причепом та лісопродукцією, яка належить підприємцю Андрію Дрозду, є речовими доказами.

При цьому, як згодом з’ясував суд, огляд колод проводився вибірково, кубомаса деревини не перевірялася. Детальний огляд деревини слідчим було проведено лише 17 лютого, а клопотання про накладення арешту на майно направлено в суд 11 лютого.

В ході розгляду клопотання про арешт майна незаконність лісодеревини не встановлено. Як зазначив слідчий суддя Маневицького районного суду Олег Невар, будь-яких належних доказів у підтвердження того, що лісопродукція була отримана внаслідок вчинення кримінального правопорушення чи набута внаслідок вчинення злочину, не надано. Наявні докази в підтвердження законного походження вилученої деревини. Жодній особі не повідомлено підозри.

Слідчий суддя прийняв 19 лютого постанову (справа №164/227/21), якою відмовив у задоволенні клопотання слідства про накладення арешту на вилучене майно. Поліцію зобов’язано було негайно повернути вантажівку, причеп та деревину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька біля контейнерів - гори сміття (ВІДЕО)

Волинський апеляційний суд 1 березня залишив ухвалу Маневицького районного суду без змін.

Поліція повернула вилучене майно лише 16 березня.

Господарським судом Волинської області встановлено, що позивачу заподіяна шкода у вигляді упущеної вигоди, що підтверджується договором перевезення, який укладено з ТзОВ «Верба-ВВ», затверджений сторонами графіком перевезення вантажів, які повинен був виконати підприємець. Проте, відповідні перевезення були надані іншим перевізником, що підтверджується долученими до матеріалів справи документами.

Головуючий у справі суддя Микола Шум прийняв рішення стягнути з Державного бюджету України на користь підприємця шкоду у формі упущеної вигоди внаслідок неправомірних діянь Головного управління Національної поліції у Волинській області в розмірі 328 476 грн та 4 927 грн. 14 коп. судового збору.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити