image
 |  140 9 Січня 2020 | 21:43

«Поцілували замок»: Любешівський народний музей закрили для відвідувачів (ФОТО)

Друзі Любешівського громадського Музею "Минулого і сучасного. Західне Полісся" у понеділок підійшли і поцілували замок, на який влада, на прохання однієї відомої місцевої людини, закрили приміщення Музею.

Про це написав на сторінці "Любешів - МУЗЕЙ минулого та сучасного" в мережі Фейсбук його директор Генадій Сарапін.

"Мету дій цих людей розгадуємо. Далі буде..." - додає директор.

У коментарях до допису музикант, композитор і вокаліст Наталія Горщар розмістила фото плачевного стану приміщення, в якому нині перебуває народний музей.

"До того ж, приміщення музею не опалюється, експонати за зиму зіпсуються... Хай би ми хоч свої експонати забрали на збереження!!!" - написала пані Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Різдво у Косачів»: Колодяжненський музей запрошує на «Різдвяну мульткав’ярню»

"25 років приміщення кляштору частково заливалось водою, грибок виїдав стіни, фундамент і досі підтоплюється. Приміщення було захаращене різним непотрібом, аж до ртутних ламп. Нестерпна смердота. Вхідні двері заросли корчами. Активісти, що взялись на громадських засадах створювати Музей минулого та сучасного, очистили приміщення, ліквідували підтоплення, осушили те приміщення, завезли експонати і далі продовжують роботу.

Тепер віднайшлися критикани, які для музею і пальцем не поворухнули, не дали жодного експонату, - тепер ,,турбуються" про історичне приміщення, про експонати, про їх збереження! А ви туди щось положили?..Все роблять для того, щоб не демонстрували правдивого нашого минулого.

Критикани! Беріть ініціативу і будуйте! Прапор, як кажуть, вам в руки! Вперед! Активісти завжди допоможуть!" - йдеться в коментарі дописувача Nina Yurchenko.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни – єдиний слов’янський народ, що не має власних колядок, – Юрій Винничук

Подробиці та дійсну причину конфліктної ситуації з народним музеєм на Любешівщині наразі з'ясовують.

"Музей потрібно зберегти! 💛💙" - пише в дописі користувач Elena Art.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити