image
 |  4 30 Липня 2019 | 21:35

Полковник, який займався сексуальними домаганнями в армії, керує у штабі ЗСУ

Віктора Іваніва, командира військової частини А1358, який домагався дівчини-лейтенанта Валерії Сікал, не звільнили після гучного скандалу, а підвищили, незважаючи на те, що кримінальне провадження у справі харасмента триває. Активісти вважають, що у полковника є «покровителі» серед керівників Міноборони.

Про це повідомляє газета «33-й канал».

А почалось все після того, як Валерію, яка закінчила військову академію, направили на службу до частини у Цвітосі. Там вона служила на посаді інженера відділення технічного контролю й з перших днів відчула на собі увагу з боку командира.

«Постійне приниження, брудні натяки та психологічне насилля я терпіла майже рік. Віктор Іванів наказував, що я повинна робити йому добре, задовольняти його в сексуальному плані. Намагався мене обійняти, притулити до себе. За ногу погладити, за руки взяти, – розповідала тоді Валерія Сікал. – За слухняність та інтимні стосунки командир обіцяв стрімку кар’єру, а коли відмовляла, ще більше знущався. Було навіть таке, що він викликав мене на службову квартиру для прикомандированих, мовби дівчину за викликом: отут є керівник, його треба обслужити. На що я казала, що таким наказам не підкоряюся, і тікала або намагалася втекти, щоб не продовжувати цю розмову. Мені це було огидно. Своєму чоловіку про домагання я зізналась не одразу – терпець урвався, коли командир не відпустив на лікарняний, хоча була після операції. Розповівши усе коханому, я написала заяву правоохоронцям. Вважаю, Віктор Іванів не гідний бути взагалі в рядах ЗСУ, йому треба піти до психіатра».

Після розголосу виявилося, що Валерія Сікал – не єдина постраждала від такої поведінки командира, інші жертви теж дали свідчення. Весь цей час Віктор Іванів уникав спілкування із журналістами, хоча вони навіть навідувались до нього у вінницький шпиталь, де він лікувався. Хоча активісти переконані, що просто ховався за «лікарняним» Казав лиш єдине – то брехня. Після цього закривав двері.

Проте справа про командира, який за слухняність та інтимні відносини обіцяв дівчині стрімкий кар’єрний ріст, а за відмови знущався, отримала несподіваний поворот. Голова Вінницької громадської організації «Ревізія влади» Віталій Павловський, який з самого початку допомагав Валерії у боротьбі за справедливість, розповів, що днями йому вдалося отримати документ, де йдеться, що з 18 травня полковник служить в Генеральному штабі Збройних сил України.

«Досі триває кримінальне провадження за заявою Валерії Сікал щодо сексуальних домагань. Нею займаються правоохоронні органи Хмельницької області, дівчина неодноразово давала свідчення. Більше того, у військовій частині відбулася фінансово-аудиторська перевірка, у результаті якої були виявлені масові порушення розтрати коштів. Буде чи взагалі хтось за це відповідати?» – каже Валерій Павловський.

Активіст заявляє, що вони були готові до такого повороту, адже чули, що у скандального офіцера є «покровителі» в керівній гілці Міноборони.

Сама Валерія Сікал залишила військову службу за станом здоров’я. Її спина постраждала через те, що командир, бажаючи помститися, змушував дівчину носити 35 кілограмові снаряди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі під Луцьком побили і пограбували хлопців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити