image
 |  2 13 Жовтня 2020 | 20:43

Пологовий будинок у Луцьку перетворять на шпиталь для хворих на COVID-19. Медики – проти (ВІДЕО)

У Луцький пологовий будинок завезли 250 ліжок. У медзакладі збираються облаштувати шпиталь для лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Працівники пологового виступив проти рішення міської влади.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Завідувач пологового відділення Георгій Багнюк розповів Суспільному, що 5 родильних залів, операційні та палати доведеться переносити до гінекологічного корпусу разом з ліжками та обладнанням.

«Там ми не зможемо забезпечити настільки комфортне перебування жінок і дітей як тут», - каже заввідділення.

Зі слів завідувача другого пологового відділення, породіллям небезпечно народжувати поруч з недужими на COVID-19:

«Будуть поступати пацієнти одночасно – жінка приїжджає на пологи. Хто з притомних вагітних мам і малюків тут захоче народжувати», - каже Сергій Сябрук.

Увесь медичний персонал – проти такого рішення, розповіла заступниця медичного директора з неонаталогії Олена Курак. Породіллі, які зараз перебувають у пологовому, теж проти зміни профілю медзакладу.

Виконувачка обов’язків начальника обласного управління охорони здоров’я Людмила Тимощук у коментарі Суспільному запевнила, що з колективом ще радитимуться.

«Вони не розставляються ліжка, ще нічого, тому що питання не вирішене. Має бути, однозначно, згода колективу, однозначно, згода влади. Це так не можна робити. Але це не є катастрофічно. Я хочу заспокоїти людей, що народжувати в тому пологовому будинку не буде страшно», - каже Тимощук.

У Луцькій міській раді коментувати рішення про лікування хворих із коронавірусною інфекцією у пологовому будинку міста відмовилися. Заступник керівника відділу інформаційної політики Олександр Олішевський розповів, що керівництво міста буде радитись із депутатами та медперсоналом, свою позицію озвучить після сесії міської ради, що відбудеться 15 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині об'єднали дві медичні установи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити