image
 |  4 2 Червня 2018 | 16:39

Полонених волинян Веремейчика і Євтушка «вигуляли» в окупованих Первомайську і Луганську

Двоє військовослужбовців 14-ї окремої механізованої бригади, які 26 травня самовільно залишили розташування військової частини на Донбасі та в «сірій зоні» були затримані т. зв. «народною міліцією» ЛНР», – волиняни.
Про це 02 червня 2018 року повідомляє сайт «Волинська газета».
Обидва активно каються перед бойовиками та беруть активну участь у пропагандистських акціях ОРДЛО.
Отже, хто ж потрапив у полон (чи перейшов на бік ворога?) зі зброєю в руках?

Один із них – мешканець с. Гірка Полонка Луцького району Яків Веремейчик, інший – житель Любомля Юрій Євтушок. Про це «ВолиньPost» стало відомо з власних джерел. Інформацію про перебування військових у полоні підтвердили у прес-службі 14-ї окремої механізованої бригади. Утім, те, чи обоє чоловіків – волиняни, та інші деталі наразі не розголошують, – зазначається в «ВолиньPost».

У соцмережах також опублікували відео, на яких видно, що один з чоловіків перебуває у м. Первомайську, а інший – у м. Луганську.
І якщо Яків Веремейчик старший і менш говіркий, то молодий Юрій Євтушок перетворився на ходяче позорище України. Представник т. зв. «МВД ЛНР» «підполковник» Андрєй Марочко в супроводі співробітників пропагандистських російських і сепаратистських каналів провів бійцю-дезертирові «екскурсіями» окупованим ворогом обласним центром Луганщини. Показав і пам’ятник Тарасу Шевченку, і монумент Владіміру Лєніну.
Потім – підвів та по фотографував біля обеліска, встановленого біля споруди Луганської ОДА на честь загиблих тут у 2014 р. внаслідок обстрілу мирних жителів. Терористи говорять, що їх убили українські військові, хоча зазвичай подібні смертельні провокації вони здійснюють самі, б’ючи з «Градів» і артилерії по підконтрольній їм території.
Ось картинка з натури, змальована представниками порталу «Луганский информационный центр»:
Приношу, конечно, свои извинения, – обратился боец ВСУ Юрий к прогуливающимся на площадке родителям и детям.
Будем надеяться, у нас люди добрые и все-таки простят то, что вы сделали, но, хотя, это забыть невозможно, – сказал Марочко.
…Я не понимал, что здесь было до этого, так как я не стремился попасть в армию. Террористов я здесь не увидел, я ожидал увидеть, что после 2014 года, тут руины, но тут (в Луганске) я вижу, что люди стараются, восстанавливают все назад. Много детей, много молодежи, – отметил дезертир».

Крім того, насамкінець горе-вояка озвучив і такі речення з заздалегідь заготовленого новими власниками сценарію каяття Юрія Євтушка:

Здесь живут мирные граждане, воевать здесь не с кем. Если будет опять наступление, то я не знаю, куда смотрят наши власти. Если снова окажусь в рядах ВСУ, я уволюсь, любым способом, по статье, тюрьма не тюрма. Так как нам доводили, думали, что здесь просто людей держат в заложниках, что мирных жителей тут особо нет. Военнослужащих я в городе видел единицы и без оружия. Агрессии от мирных жителей (в свой адрес) я не увидел… Разрывайте контракты, пацаны, здесь не с кем воевать, нет против кого…

Зрозуміло, що після таких заяв Військова прокуратура просто зобов’язана порушити кримінальне провадження за фактом дезертирства та державної зради щодо обох військовослужбовців.
Як складеться доля Якова Веремейчика та Юрія Євтушка, наразі невідомо.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити