image
 |  0 1 Лютого 2019 | 12:31

Полонений моряк розповів про здоров'я та умови проживання в російському СІЗО

Полонений український моряк Василь Сорока розповів адвокату про умови проживання та стан здоров'я. Це була їхня перша зустріч після переводу моряка з СІЗО "Матроська Тиша" до "Лефортово".

"Відбувся допит за станом здоров'я Василя. Ми клопотали про передачу військовополоненого Сороки для лікування в Україну або в нейтральну країну, а також про переведення для обстеження і лікування до цивільних медичних установ, оснащені відповідним обладнанням, в яких можливе надання належної та відповідної до стандартів медичної допомоги, зокрема до "Науково-дослідний інститут швидкої допомоги імені Н.В. Скліфосовського", - сказав правозахисник Сергій Бадамшін в Facebook.

Здоров'я моряка на сьогодні стабілізується, погіршення стану руки не відбувається.

"Все також мучать болі, функції пальців, кисті не відновлюються, набряк не спав. Проте лікар у "Лефортово" вказав недоліки своїх колег із лікарні "Матроська тиша", виявивши пошкодження ще одного м'яза. Нарешті лікарі звернули увагу на набряк. Прописали уколи і знеболююче. Нагадаю, що за дезінформацією Михайла Федотова набряк - результат вправ із еспандером, а не поранення і потворного лікування. До речі, еспандер у "Лефортово" чомусь відібрали", - додав Бадамшін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі 291 жертви катастрофи MH17 приєдналися до групового позову проти Путіна

Василь змінив вже 3 камери з суботи і зараз знаходиться у відремонтованій з гарячою водою. Має телевізор, проте антену до нього зробив сам з кип'ятильника. Каже, що поводяться з ним ввічливо, а годують добре, "майже як у ресторані".

"Настрій позитивний і бойовий. Усі злидні та поневіряння переносить по-військовому стійко, без скарг. Ззовні та поведінкою взагалі не схожий на ув'язненого. Перебуваючи в СІЗО залишається за духом вільним. Правда, дуже сумує за родиною. Видно без слів. Сподіваюся, скоро все повернуться додому", - резюмував Бадамшін.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити