image
 |  63 14 Жовтня 2024 | 15:07

Польща депортуватиме українців, які порушили закон

Польща зміцнює заходи щодо депортації іноземців, які порушили закон, включаючи українців. Прикордонна служба країни оголосила про нову політику, згідно з якою іноземців, винних у певних правопорушеннях, буде депортовано до країн походження після відбуття покарання.

Про це повідомляє пресслужба Прикордонної служби Польщі, - пише ВолиньUA.

Ця політика стосується осіб, які:

  • здійснили незаконний перетин кордону;
  • керували транспортним засобом у стані сп'яніння;
  • були причетні до інших серйозних правопорушень.

Депортованим особам буде заборонено в'їзд до Шенгенської зони на термін до 10 років.

Ця ініціатива є частиною загальних зусиль польської влади щодо посилення контролю над іноземцями, які перебувають у країні. Прикордонна служба тісно співпрацює з установами виконання покарань для забезпечення швидкої депортації після закінчення кримінального ув'язнення. Особлива увага приділяється особам, які становлять загрозу державній безпеці, засуджені за участь у злочинних угрупованнях або систематично порушували закон.

Статистика свідчить про зростання кількості злочинів, скоєних іноземцями в Польщі. У 2023 році було зареєстровано понад 17 тисяч таких випадків, що на 2,5 тисячі більше, ніж у попередньому році. Цей тренд став одним із факторів, що спонукали владу вжити більш жорстких заходів.

Читайте також: Варшава не відступить у питаннях Волинської трагедії, - очільник МЗС Польщі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити