image
 |  0 3 Квітня 2022 | 09:59

Польща все ще має резерви прийняти більше біженців з України

Уповноважений уряду Польщі у справах біженців Павел Шефернакер заявив, що Польща все ще має резерви, аби прийняти більше біженців з України.

Про це пише "Польське радіо".

"Ми готові до того, щоб в разі дуже великої хвилі адаптувати такі місця, як великі спортивні та торгові зали, до розміщення біженців. Ми до цього готуємося в тих місцях, центрах, де можна це зробити, де є великий резерв".

Водночас уповноважений у справах біженців закликав інші європейські країни готувати пропозиції допомоги українцям, які втікають від війни.

"У рамках внутрішньої міграції в Україні перебуває 6 мільйонів осіб. Тож не лише Польща має бути готовою прийняти цих людей, але й вся Європа. Тому ми раді, що Велика Британія підготувала конкретний пакет пропозицій і хочемо попросити інші країни подати такі пропозиції".

Шефернакер також повідомив, що наступного тижня планується внесення змін до спеціального закону про допомогу громадянам України. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити