image
 |  0 23 Березня 2021 | 10:56

Польщу найближчими днями очікує повний локдаун?

У Польщі може бути введений повний локдаун, якщо епідемічна ситуація й надалі погіршуватиметься, а добова кількість інфікованих COVID-19 перевищить 30 тисяч.

Як передає «Укрінформ», про це сказав головний радник прем’єр-міністра Польщі з питань пандемії COVID-19 Анджей Горбан, повідомляє Polsatnews.pl.

«Якщо ми перетнемо позначку у 30 тис. (за добу), то потрібно почати боятися і зробити усе можливе, аби не перетнути цю позначку», - зазначив Горбан.

За його словами, основним завданням є збереження нормального функціонування служби охорони здоров’я, «яка працює на межі своїх можливостей». Якщо ситуація з кількістю інфікованих погіршуватиметься, то у найближчі дні в Польщі буде запроваджений повний локдаун.

«Рішення про це може бути ухвалене цього тижня або наступного. Ми близькі до такого рішення», - підкреслив Горбан.

Він зазначив, що складна епідемічна ситуація зберігатиметься упродовж кількох наступних тижнів. Вона почне покращуватися наприкінці квітня – на початку травня.

Глава МОЗ Польщі Адам Недзельський повідомив у Твіттері, що близько 50% усіх випадків інфікування в Польщі походить з місць праці і закликав всюди, де це можливо, переходити на дистанційний режим роботи.

Упродовж останнього тижня добова кількість інфікованих COVID-19 в Польщі сягала навіть понад 27 тис. випадків.

Від початку пандемії у країні інфікувалося коронавірусом понад 2 млн осіб, померли близько 50 тис.

Станом на 22 березня здійснено понад 5 млн щеплень, більш як 1,7 млн осіб отримали вже дві дози вакцини проти коронавірусу.

З 23 березня в Польщі розпочинається запис на щеплення людей віком 60-64 роки. На нульовому і першому етапі здійснено вакцинацію медичного персоналу, працівників системи освіти та осіб літнього віку.

З 20 березня по 9 квітня у Польщі діє посилений карантинний режим, який передбачає дистанційне навчання учнів усіх класів у школах, закриття торгових центрів, готелів, театрів, кінотеатрів, філармоній, спортивних та розважальних об'єктів, басейнів тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від 20 березня і до 9 квітня у всій Польщі повертають локдаун. Що забоpонять?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити