image
 |  0 30 Липня 2018 | 15:48

Польські та українські археологи в Ольвії знайшли фрагменти житлового будинку та цінні предмети IV сторіччя

Учасники польсько-української археологічної експедиції знайшли на території давньої грецької колонії Ольвія фрагменти житлового будинку та цінні предмети, датовані IV сторіччям.


Про це 26 липня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».


Ольвія – це найважливіша грецька колонія в Нижньому Побужжі, заснована 647 року до н.е.


У дослідницькому проекті беруть участь науковці з Національного музею у Варшаі та Інституту археології Національної академії наук України. За словами керівника експедиції Альфреда Твардецького, цьогорічне відкриття є доказом того, що в Ольвії існувало поселення. Археологи знайшли предмети щоденного вжитку та посуд:



Посуд у дуже доброму стані, і видно, що зроблений у добрій майстерні. Тому ми припускаємо, що дім, який ми вивчаємо, належав багатим містянам – вони могли собі дозволити на покупку дорогого посуду. Досі в Ольвії нам не вдалося знайти такого коштовного і великого посуду.



Цьогоріч арехологічний сезон завершується через кілька днів. Від самого початку робіт в Ольвії польські та українські археологи знайшли понад 300 предметів, які мають велику наукову цінність. Праця над об’єктом продовжиться наступного року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити