image
 |  5 1 Лютого 2018 | 18:23

Польський фонд передав засоби для знезараження води на Донбасі

Польська гуманітарна група передала 120 тисяч таблеток для дезінфекції води на прифронтових теренах Донбасу.
Про це 01 лютого 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Фундація Польська гуманітарна група передала жителям сходу України 120 тисяч таблеток для знезараження води у сусідніх з фронтом районах Донбасу, де триває війна з проросійськими терористами та російськими військами.
Передані хімічні речовини дозволять очистити кільканадцять мільйонів літрів води на теренах, де проживає приблизно 25 тисяч людей. Про це у середу, 31 січня, під час прес-конференції у Києві повідомили представники Польської гуманітарної групи - Катажина Коромінас та Артур Нємчик.
Привезені з Польщі засоби призначені для дезінфекції домашніх криниць та інших резервуарів з водою, призначеною для пиття.
Вони дуже корисні у випадку руйнування інфраструктури та гідротехнічних споруд. Відомо, що у воді, яку використовують люди у районі конфлікту, почали з’являтися кишкові бактерії і виникли захворювання на вірусний гепатит, - пояснила Коромінас.

Члени групи провели також тренінги з використання таблеток та поширили серед жителів прифронтової зони брошури з інструкцією очищення води.
Наші дії є надзвичайними, бо треба очистити воду у школах, дитячих садках та лікарнях. Маємо надію, що в кінцевому підсумку ми зможемо встановити на тих теренах системи фільтрації води, - сказав Нємчик.

Акцію поширення таблеток для очищення води профінансовано з коштів Польської допомоги, а самі таблетки передав виробник хімічних засобів, фірма Javel. З українського боку партнерами проекту є організація Галицька варта та Українська гуманітарна група, а також Карітас у Краматорську.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити