image
 |  2 20 Лютого 2018 | 09:51

Польський закон про Інститут нацпам’яті не діятиме до з’ясування спірних моментів, - спікер Сенату Польщі

Польський закон про Інститут національної пам’яті, який призвів до конфлікту у відносинах з Україною, Ізраїлем та США, не діятиме до з'ясування спірних моментів Конституційним судом. Про це 20 лютого 2018 року повідомляє сайт «Європейська правда». Про це в інтерв'ю телеканалу TVN24 повідомив спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський. За його словами, закон, який набуває чинності 1 березня, якийсь час не діятиме.
Потрібно бути божевільним і безвідповідальним, щоб зробити щось, що викличе ще більше емоцій. Тому що зараз ці емоції є і вони починають ставати поганими емоціями, - сказав Карчевський, додавши, що постанова Конституційного суду створить поле для спокійної дискусії.
6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті Польщі, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів. Водночас Анджей Дуда попросив Конституційний суд перевірити статті закону про Інститут національної пам’яті, в яких згадуються «українські націоналісти» і термін «Східна Малопольща».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити