image
 |  9 2 Лютого 2018 | 09:59

Поляки та українці продавали у Польщі контрабандні цигарки і денатурат

До злочинної групи, яка займалася контрабандою і торгівлею цигарок у Польщі, входило, зокрема, українське подружжя.
Про це 02 лютого 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Бескидський відділ Прикордонної служби Польщі знешкодив зорганізовану злочинну групу, яка купувала та продавала, в основному, контрабандні цигарки з України. Затримано 10 осіб. Збитки державної скарбниці внаслідок незаконної діяльності групи оцінюють у понад 5 млн злотих (1,2 млн євро).
Речниця Бескидського відділу Прикордонної служби майор Ельжєбєта Пікор поінформувала у четвер, 1 лютого, що організована злочинна група, яка займалася купівлею, зберіганням, а потім транспортуванням та наступним продажем цигарок, що контрабандою привозили з України до Польщі, тобто без польських акцизних знаків, діяла на терені трьох воєводств: Підкарпатського, Нижньосілезького та Лудзького.
Можливим лідером злочинної групи був 35-річний безробітний житель одного з населених пунктів Лудзького воєводства, якому Окружна прокуратура у Перемишлі висунула звинувачення у керівництві зорганізованою злочинною групою. Натомість дев’ятьом іншим підозрюваним, зокрема українському подружжю, висунуті звинувачення в участі у цій злочинній групі та вчиненні податкових правопорушень.
За словами майор Пікор, група купувала незаконно ввезені з України до Польщі цигарки без польських акцизних знаків та переховувала їх у прикордонній зоні. Потім товар транспортували здебільшого до Лудзі та на захід Польщі.
Цигарки перевозили у спеціально сконструйованих скриньках в транспортних засобах членів групи. Цікаво, що авто, яке поверталося з Лудзі на Підкарпаття, знову використовували – ним перевозили денатурований спирт, - сказала речниця Бескидського відділу Прикродонної служби.

Вона додала, що за свідченнями підозрюваних, спирт розливали у літрові пляшки і продавали як український на прикордонних базарах.
Співробітники прикордонного загону у Любачеві, котрі стежили за діяльністю групи, встановили, що злочинці у період від червня 2016 року до серпня 2017 року продали щонайменше 392,5 тис. пачок цигарок без польських акцизів, майже 3 тис. літрів спирту та 120 кг порізаного тютюну. Державна скарбниця втратила внаслідок злочинної діяльності групи понад 1,2 млн євро.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити