image
 |  0 25 Серпня 2018 | 13:49

Поляки закрили кримінальну справу проти українського історика

У Польщі припинили кримінальне провадження проти представника української громади, історика Григорія Купріяновича.
Він виступив з промовою в липні в польському селі Сагринь на відкритті пам'ятника українцям-жертвам підрозділи Армії Крайової, - написав очільник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін на сторінці у Facebook.
"Припинення кримінального переслідування відомого історика і громадського діяча Григорія Купріяновича викликає у мене дуже змішані почуття. Те, що зробив Інститут національної пам'яті Польщі, дуже важливо для нього особисто з людської точки зору, і власне, це і є перемога здорового глузду як такого. Але основа, саме існування цього законодавства, зміни в закон про Інститут національної пам'яті, вони залишаються ", - написав П.Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали тонни наркотиків з логотипом російської політичної партії


Залишається простір для маніпуляцій і атаки на свободу слова і свободу думки в Польщі.
"Тому повинні працювати далі. І насправді, це законодавство є дуже поганим для всіх. Але перш за все, для Польщі і для поляків", - зазначив П. Клімкін.

Раніше в Інституті національної пам'яті Польщі заявили про відмову починати розслідування стосовно голови Українського товариства в Любліні Григорія Купріяновича за заявою люблінського воєводи Пшемислава Чарнека.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити