image
 |  4 19 Серпня 2020 | 21:00

Помер Борис Патон – легендарний український науковець

У віці 101 року помер український науковець Борис Патон. Його винаходами в галузях зварювальних процесів, металургії і технології металів користуються в усьому світі.

Про це повідомляє «24 канал».

Про смерть Бориса Патона повідомила доцент Дніпровського національного університету Людмила Кострюкова.

Причини смерті наразі невідомі. Втім не виключено, що Борис Патон помер природною смертю. У листопаді йому б виповнилося вже 102 роки.

Що відомо про Бориса Патона:

Борис Патон народився 14 листопада 1918 року. Для розуміння, наскільки давно це було, місцем його народження був Київ, столиця Української Держави – наступниці Української Народної Республіки.

Він упродовж 58 років був президентом Національної академії наук України (з 1962 року). Після проголошення Незалежності України став першим в історії, кого нагородили званням Героя України.

За час своєї професійної діяльності Патон став автором понад 400 різних винаходів у сферах зварювальних процесів, металургії і технології металів.

Саме під його керівництвом винайшли електрошлаковий спосіб зварювання, що стало революцією в цій сфері. Також він був головним ініціатором створення технології зварювання живих тканин, що й нині використовується в хірургії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна ДТП на Волині: на місці працює швидка та рятувальники (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити