image
 |  2 4 Квітня 2018 | 06:15

Помер екс-бранець Кремля Юрій Солошенко

Солошенко, який пережив звинувачення і полон в Росії, помер від важкої хвороби на волі.
Про це 04 квітня 2018 року повідомляє сайт «Главком».
76-річний Юрій Солошенко, який пройшов російський полон, у середу, 4 квітня, помер від раку. Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у соцмережі Facebook.
Зранку прийшла смс від сина Юрія Солошенка, що сьогодні помер Юрій Данилович..... він був дуже світла і прекрасна людина. Москва віддала нам його 2 роки тому тільки тому, що в Юрія Даниловича був рак... він боровся весь цей час, йому допомагали родина й добрі люди. Щаслива, що вдалося в червні 2016 його витягти і він був цей час в колі родини, - написала вона.

Також про смерть Солошенка повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook екс-бранець Росії Геннадій Афанасьєв, якого звільнили разом із Солошенком.
Помер екс-бранець Кремля Юрій Солошенко
Щойно помер Юрій Данилович Солошенко. Наш Герой. Мій дідусь. Політв'язень, що потрапив до російського полону аж у свої сімдесят чотири роки. Він пройшов його повністю. Гідно.
Через отримані травми та хвороби нас тоді звільнили, але все це не пройшло повз...
Старий бився до останнього подиху, залишаючись справжнім українцем - гордим, сором'язливим, ввічливим й незламним.
Ніколи не забуду, як злітаючи над проклятою Москвою він кричав: «Прощай немытая Россия», - повідомив він.

Нагадаємо, незаконно засуджені в Росії громадяни України Юрій Солошенко та Геннадій Афанасьєв після тривалих переговорів з російською стороною та обміну українців на російських шпигунів повернулись на Батьківщину 14 червня 2016 року і відразу вилетіли з Москви до України.
Як відомо, Афанасьєва було засуджено в Росії до семи років ув'язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі, 73-річного Солошенка - до шести років за звинуваченням у спробах придбати вироби для відновлення засобів ППО в Україні. Десятого червня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив про підготовчу роботу для обміну засуджених у РФ Солошенка й Афанасьєва.
Після повернення до України Афанасьєв і Солошенко пройшли у клініці ДУСі обстеження та лікування.
Згодом Солошенко вирушив на лікування до Німеччини.
3 квітня повідомлялося, що стан його здоров’я значно погіршився.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити