image
 |  4 1 Червня 2020 | 20:59

Помер геній та Герой України: раптово не стало всесвітньо відомого композитора

У понеділок, 1 червня, помер видатний композитор, Герой України Мирослав Скорик.

Смерть композитора підтвердив на своїй стоірнці в мережі Фейсбук оперний співак Анатолій Солов’яненко.

Як зазначає "Вголос", Мирослав Скорик — родом із Львова, він автор музики до фільмів «Тіні забутих предків», «Гуси-лебеді летять», «Високий перевал» та інших стрічок.

Мирослав Скорик отримав звання Героя України за видатні особисті заслуги перед державою у розвитку національного музичного мистецтва, багаторічну плідну композиторську, педагогічну і громадську діяльність.

Також він нагороджений орденом «За заслуги» I ступеня за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, високий професіоналізм та багаторічну сумлінну працю, орденом «За заслуги» II ступеня – за вагомий особистий внесок в увічнення пам’яті Івана Франка, орденом «За заслуги» III ступеня — за значний особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва, багаторічну творчу і педагогічну діяльність.

Крім цього, Скорик має відзнаку Президента України — ювілейну медаль «20 років незалежності України» за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний та культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та багаторічну сумлінну працю.

Найвідомішими творами Мирослава Скорика є опера «Мойсей», балет «Повернення Батерфляй», поема «Сильніше смерті» і концерт для оркестру «Карпатський».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП на Волині: постраждала дитина, велосипедист - в лікарні

Зазначається, що композитору був 81 рік. Про причини трагедії наразі не повідомляється. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити