image
 |  0 13 Березня 2021 | 13:13

Померлих від коронавірусу не обов'язково ховати у щільному пакеті?

Померлих від коронавірусу не обов'язково кремувати чи ховати у щільному пакеті.

"Бачу чимало публікацій в засобах масової інформації та соціальних мережах про, часом, дикунські речі, які відбуваються під час поховань померлих від ковіду. Запевняю, що відповідно до чинних правил і рекомендацій від МОЗ щодо безпечного поводження з тілами померлих з підозрою або підтвердженою коронавірусною хворобою люди мають можливість попрощатися, забрати тіло і поховати рідних за звичайною процедурою, але з обов'язковим дотриманням усіх необхідних заходів безпеки", - написав у Facebook головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Людей ховають у щільному пакеті тільки при наявності надлишкового виділення біологічних рідин з тіла. При виконанні правил безпечного поводження з тілами померлих проблем не повинно виникати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДТП у Польщі загинув 38-річний українець, ще одного госпіталізували

"У реальності маємо ситуації, коли рідні померлого повинні пройти 7 кіл пекла, щоб попрощатися і поховати своїх рідних. Ще раз звертаюся до всіх, хто має відношення до процесу організації похорону. Не зловживайте розгубленим станом рідних і не спекулюйте на прописаних нормах, адже там немає обмежуючих правил, що тільки кремація померлого або захоронення тільки в щільному пакеті", - підкреслив Ляшко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити