image
 |  2 10 Вересня 2020 | 18:48

В Умань пpиїхали хасиди: помолитись чи визвіpитись? (ВІДЕО)

У мережі поширили відео, як брацлавські хасиди зруйнували огорожі біля могили рабина Нахмана в Умані, які було встановлено заради дотримання соціальної дистанції між відвідувачами.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Ролик опублікувала 9 вересня ізраїльська телерадіокорпорація КАН у Twitter.

На кадрах видно, як паломники розхитують, щоб виламати, залізні конструкції, розміщені місцевою владою, щоб мінімізувати наслідки поширення коронавірусу.

Секретаріат брацлавських хасидів уже відреагував заявою, засудивши подію. Там зазначили, що такі дії жодною мірою «не відображують ставлення брацлавського руху до законів України».

«Ганебне видовище з заподіянням прямого збитку», – заявили там, пообіцявши провести з порушниками порядку роз'яснювальну роботу.

Як передає Telegram-канал PavlovskyNEWS, в Об'єднаній єврейській громаді України додали, що фонд раббі Нахмана є єдиною офіційною стороною в Україні, яка представляє інтереси брацлавських хасидів.

У пресслужбі поліції Черкаської області повідомили, що паломниками-хасидами, які зруйнували огорожі в Умані, виявилися громадяни України з Харківської області. На найактивніших із них, які є організаторами неправомірних дій в місті, склали адмінпротоколи за статтею 173 КУпАП.

«Їхні дії пов'язані з тим, що паломники були незадоволені встановленими огородженнями, які обмежували доступ до могили раббі Нахмана. Огородження були встановлені з метою нерозповсюдження коронавірусу», – підкреслили правоохоронці.

У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що Національна поліція і Міграційна служба ухвалила рішення вислати з України двох громадян Ізраїлю, які влаштували погром біля могили рабина Нахмана в Умані. Він пригрозив, що такі ж заходи будуть вжиті і до інших осіб, які будуть вести себе подібним чином.

Також фонд Раббі Нахмана опублікував заяву, в якій йдеться про те, що порушення громадського порядку не можуть бути виправдані обуренням через обмеження.

В організації закликали паломників утриматися від неправомірних дій і не порушувати громадський порядок.

Фонд також проведе профілактичну роботу, щоб подібні випадки не повторювалися. А до винуватців інциденту будуть застосовані заходи, зокрема, депортація.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

у ніч на 28 серпня в місті Умань Черкаської області трапився конфлікт між місцевими жителями і хасидами, які приїхали зустрічати єврейський Новий рік Рош га-Шана.

Україна ввела низку обмежень в Умані на час святкування єврейського Нового року.

Водночас в Умані у шести хасидів, які прибули святкувати Рош га-Шана, виявили коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Оскар» «ЛГБТ-лізується»: Оприлюднили нові вимоги для номінації на «Кращий фільм»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити