image
 |  0 2 Липня 2022 | 16:14

Понад 10 тисяч маріупольців тримають у тюрмах в ОРДО

Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що понад 10 тисяч маріупольців перебувають у "тюрмах" на окупованій території Донецької області.

Про це інформує Маріупольська міська рада у Telegram.

"Понад 10 тисяч маріупольців знаходяться у "тюрмах" так званої "ДНР". Мирні, цивільні жителі були затримані окупантами та направлені до місць позбавлення свободи. Відомо про чотири такі тюрми: дві у Єленівці, Донецькому СІЗО та Макіївці".

За даними мера, окупанти утримують людей у "жахливих та нелюдських умовах, як у концтаборі" – по 10 осіб у закритих камерах 2 на 3 м. Маріупольці майже не отримують воду та їжу. Їх не водять на вулицю. Вони не мають жодного доступу до нормальної меддопомоги та піддаються різним формам катування – від психологічної до фізичної.

Бойченко закликав Міжнародний Червоний Хрест та ООН звернути увагу на незаконне утримання окупантами цивільних жителів міста.

А також застосувати усі можливі інструменти для отримання списків ув’язнених, домогтися для них гідних умов їх утримання та спільно працювати над визволенням кожного маріупольця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити