image
 |  9 4 Листопада 2023 | 17:56

Понад 123 млн гривень виплатили військовим, які не мали прав на ці гроші

Міноборони з'ясувало, що понад 123 мільйонів гривень було виплачено військовослужбовцям, які не мали прав на отримання цих грошей.

Ці військові не брали участі у бойових діях та не виконували бойових завдань, пояснили у відомстві.

Зокрема, військовослужбовці понтонно-мостової роти, які виконували завдання у Київській області, отримали щомісячну додаткову винагороду у 100 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців проти виборів під час війни

"Це несправедливо, коли доплату за бойові отримують ті, хто не під прямим вогнем або не підтримують тих, хто під прямим вогнем. Маніпуляції виявляємо, прогалини для зловживань закриваємо", - сказав заступник міністра оборони Юрій Джигир.

За даними Служби внутрішнього аудиту Міноборони, чинні правила нібито дозволяють командирам військових частин надто вільно тлумачити терміни "бойові дії" і "бойове (спеціальне) завдання" та виплачувати додаткову винагороду "на власний розсуд".

Міноборони наразі консультується із Генштабом ЗСУ, щоб виплати додаткової винагороди отримували лише ті, хто виконує бойові завдання та бере участь у бойових діях.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити