image
 |  5 7 Жовтня 2023 | 17:52

Понад 800 вагонів, авто та літаків: уряд схвалив проєкт рішення про вилучення рухомого майна росії

Уряд України на засіданні вчора, 6 жовтня, схвалив проєкт указу президента України про введення в дію рішення РНБО про примусове вилучення майна росії та її резидентів. Відповідно до нього, передбачається вилучити понад 800 одиниць рухомого майна. Про це повідомили у Міністерстві економіки.

Перша віцепрем'єр- міністерка економіки Юлія Свириденко розповіла:

Проведено значну роботу з верифікації активів, якими володіє держава-агресор на території України, уточнення наявних даних... Рухоме майно - вагони, вантажівки, спеціальна техніка - працюватиме на економіку України або посилюватиме обороноздатність нашої держави на фронті

Планують вилучити близько 500 вагонів, піввагонів, платформ, цистерн, нафтоналивний танкер, понад 300 вантажних і легкових автомобілів, автоцистерни, будівельну техніку та авіаційні двигуни, а також 7 МіГ-25 у неробочому стані, які підуть на запчастини до українських бойових літаків.

У Мінекономіки нагадали, що відповідно до закону "Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів" примусове вилучення в Україні об'єктів права власності країни-агресора та її резидентів здійснюється без будь-якої компенсації або відшкодування.

Рішення про примусове вилучення ухвалює Рада національної безпеки та оборони України та вводиться в дію Указом Президента. Проєкт відповідного рішення вноситься Урядом. Протягом шести місяців після скасування чи завершення воєнного стану Указ Президента про примусове вилучення має затвердити Верховна Рада України, ухваливши відповідний закон.

Нагадаємо, НАЗК призупиняє статус міжнародних спонсорів війни для OTP Bank та 5 грецьких компаній. Агентство сподівається, що це рішення призведе до розблокування Угорщиною €500 млн життєво необхідної військової допомоги ЄС для України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словаччина припиняє допомогу Україні ‒ заява уряду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити