image
 |  2 23 Січня 2018 | 07:31

Понад тисяча волинян отримували у 2017 році зарплату в конвертах

1112 найманих працівників, які не були офіційно оформлені на роботу, було легалізовано податківцями на Волині у 2017 році.
Про це Волинь UА повідомили у відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.
Відтак, ці громадяни отримали 3,7 мільйона гривень легальної зарплати, а до бюджету додатково сплачено 801,2 тисячі гривень ПДФО та 1013,7 тисячі гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
«Важливо, що крім додаткових надходжень податку на доходи фізичних осіб, працедавці нарахували і спрямували на соціальні потреби держави передбачені законом суми єдиного внеску. Це означає, що кожен із легалізованих найманих працівників отримає від держави соціальні виплати у разі втрати працездатності чи настання інших страхових випадків. Саме ці перераховані суми єдиного внеску впливатимуть на призначення в майбутньому пенсійних виплат», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що фахівці державних податкових інспекцій  також беруть активну участь у роботі  комісій та робочих груп з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, утворених відповідно до  вимог розпоряджень Волинської обласної державної адміністрації.
«Протягом 2017 року проведено  266  рейдів та обстежень місць,  під час яких перевірено понад 1374 місць здійснення діяльності. 447 неоформлених належним чином найманих працівників в ході цих заходів за наполяганням представників органів влади також офіційно працевлаштовані», - підсумувала Світлана Савчук.

Проведення постійного моніторингу за повнотою та своєчасністю  виплати заробітної плати – серед пріоритетних завдань територіальних органів ДФС. Водночас в ГУ ДФС у Волинській області закликають працедавців не ігнорувати права найманих працівників на гарантований державою соціальний захист.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити