image
 |  9 4 Березня 2020 | 10:23

Пониження тарифів є імітацією для того, щоб сподобатися виборцям, – секретар Луцькради

Бажання сподобатися виборцям і знизити тарифи є популізмом, за який має розплачуватися міський бюджет.

Про це під час засідання виконкому Луцької міськради заявив секретар Григорій Пустовіт.

Член виконкому Ігор Муковоз поцікавився у директора ДКП «Луцьктепло» наскільки подешевшала платіжка за тепло у цей сезон.

«З грудня підприємство проводить перерахування платіжок за опалення. На 20%, 16% та 24% ми зменшили платіжку за грудень, січень та лютий відповідно. У січні вартість опалення квадратного метру становила 43 гривні, у лютому - 39 гривень. Це ті ж самі нарахування, які були у 2019 році. Але крім того, ми застосували понижуючий коефіцієнт. У цьому році ми відремонтуємо 10 котелень, що дозволить значно зменшити споживання тепла. На жаль, рівень розрахунків у нас становить 85%», – повідомив директор «Луцьктепла» Іван Скорупський.

Натомість секретар Луцької міськради Григорій Пустовіт назвав популізмом та імітацією рішення влади знизити тарифи, оскільки це обертається перекладенням проблем на місцеві бюджети.

«Ми маємо великі проблеми по фінансовому забезпеченню ДКП «Луцьктепло» через теплу зиму. Адже там тарифи формуються, виходячи з середніх показників за останні 5 років. Інші міста виділяють великі кошти на підприємства. На жаль, бажання сподобатися виборцям приводить до популістичних рішень. Влада свої обов'язки не виконує. А ми маємо розплачуватися. Всі пониження тарифів є імітацією. А платити за них має міський бюджет собі у збиток», – заявив Григорій Пустовіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під виглядом волонтерів у Луцьку орудують псевдоблагодійники (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити