image
 |  2 31 Грудня 2021 | 21:31

Попри «жовту» зону пандемії: на Волині продовжать перевіряти заклади і установи (ВІДЕО)

Перевірки закладів та установ у Волинській області щодо дотримання встановлених протиепідемічних заходів у "жовтій" карантинній зоні не скасовуватимуть.

Про це Суспільному повідомила начальниця відділу головного управління Держпродспоживслужби в області Галина Ткач.

З її слів, відколи Волинь перейшла "у червону" зону фахівці Держпродспоживслужби здійснили 6 650 перевірок, серед яких у 18 % об’єктів зафіксували порушення.

"Ми здійснюємо контроль у закладах освіти, громадського харчування, в закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів, фітнес-центрами, торгово-розважальними центрами, перукарнями, заклади, що надають послуги з розміщення", – зазначила Галина Ткач.

Волиняни, які хочуть скористатися міжрегіональним і міждержавним транспортом обов’язково повинні мати одне щеплення проти COVID-19, – розповіла директорка обласного центру контролю і профілактики хвороб Наталія Янко.

Таке ж правило, зі слів очільниці медзакладу, діє і для відвідувачів торговельно-розважальних центрів, спортзалів, закладів громадського харчування, театрів та кінотеатрів, вакцинованим один розмають бути працівники освітніх закладів.

"Працівники повинні не лише спитати, а й перевірити наявність щеплення або наявність міжнародного сертифіката або довідки про одужання, або негативного ПЛР-теста", – додала Наталія Янко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передноворічний сюрприз: у Луцьку тролейбус ледве не перевернувся разом із пасажирами (ФОТО)

Суспільне побувало на автостанції та поспілкувалося з волинянами, аби дізнатися, чи знають вони про обмеження у "жовтій" карантинній зоні.

Що відомо

З 30 грудня до Волинська область перейшла до "жовтої" карантинної зони. У "червону" зоні область внесли з 8 листопада цього року.

6 грудня в Україні набули чинності нові правила адаптивного карантину, котрі стосуються насамперед "жовтої" зони. Відвідувати громадські заклади на "жовтому" рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має "жовтий" COVID-сертифікат чи довідку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковідний експрес-тест на Волині можна отримати в будь-яку пору доби: де і за скільки?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити