image
 |  4 13 Грудня 2022 | 16:46

Популярні старовинні двері Луцька з’явилися на листівках

Цієї осені популярні старовинні двері Луцька повернули на місце після реставрації.

Пише milukraine.net.

Частинка історії Луцька

Троє популярних дверей Луцька нещодавно з’явилися на листівках у Центрі туристичної інформації, що знаходиться на вулиці Сенаторки Левчанівської, 2. Ці двері реставрували у місті Івано-Франківськ.

Начальниця управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська розповіла, що у Луцьку роблять цілісну промоцію міста, його бренду. А двері, які повернулись оновленими, — це лише маленька частинка поряд із сотнями інших, що складають цілісну мозаїку образу Луцька для кожного, хто сюди приїжджає.

«Слоган нашого міста — Луцьк — приємне відкриття: відкриття історії, традицій, культури нашого міста, його сенсів і змістів. У тому числі і цих дверей… Від початку, як тільки двері було встановлено, поширювали інформацію на своїх ресурсах у соціальних мережах, що мало гарний позитивний відгук», — зазначила вона.

Промоція туризму в Луцьку

Катерина Теліпська розповіла, що в управлінні туризму та промоції міста виникла ідея надрукувати листівки із зображенням дверей.

«Зараз їх уже можна придбати у Центрі туристичної інформації та послуг. Плануємо аби в Центрі з’явились і інші цікаві дрібнички з їх зображенням — магніти, конверти тощо. Думаю, що луцькі двері стануть частиною інста-екскурсії, оскільки відразу побачили бажання людей фотографуватись біля них», — зазначила вона.

Катерина Теліпська сказала, чому старовинні двері Луцька стали такими популярними.

«Двері красиві, кольорові, яскраві і просто створені для того, щоб їх сфотографувати, мають художню цінність. А ще — це частинка нашої культурної спадщини, яка потребує привернення уваги, переосмислення і збереження. Хтозна, може якісь із цих дверей тепер стануть місцем зустрічі, як «бімбом» чи ЦУМ, і скоро можна буде почути: «Чекаю тебе біля смарагдових дверей».

Нагадаємо, що Програма підтримки реставрації автентичних вхідних дверей та вікон в об’єктах культурної спадщини міста «Автентичний Луцьк» була розроблена депутатом міськради Андрієм Біланом (фракція ВО "Свобода").

«Пишаюся старовинною архітектурою нашого міста і тим, що цю унікальність Луцька можна зберегти для наступних поколінь», - говорить депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити