image
 |  121 30 Листопада 2023 | 13:48

Поради щодо вибору оптимальної комплектації ігрового ноутбука Acer Nitro 5

Ця модель дійсно є популярною серед геймерів. Але не тільки завдячуючи ефектному зовнішньому вигляду: у неї дуже гарне співвідношення вартості, продуктивності та якості. Але є безліч конфігурацій моделі, що може ускладнити вибір тієї, яка буде для оптимальною. Щоби полегшити завдання з вибором, наводимо декілька порад за цією темою.

Процесор

Навіть якщо говорити про серце ноутбука Acer Nitro 5, то вже доведеться вибирати між Core i5/i7 від Інтел та Ryzen 5/7 від AMD.

Core i5 вартий уваги тих геймерів, хто не грає в ігри, які потребують максимальних налаштувань. В останньому випадку краще вибирати Core i7 чи Ryzen 7. А от Ryzen 5 можна вважати проміжним варіантом, золотою серединою.

Відеокарта

Не менш важлива компонента, ніж центральний процесор. Наразі в магазинах можна знайти конфігурації з відеоакселераторами GeForce від NVIDIA в трьох варіантах: RTX 3050/Ti, 3060/T, 3070/Ti. Але раніше в цю модель ставили й інші відеокарти, починаючи від GTX 1650 і закінчуючи RTX 2080.

Слід зазначити, що всі ці продукти є досить потужними, забезпечуючи необхідний рівень продуктивності в більшості сучасних ігор.

Водночас продукцію від Radeon (наприклад, моделі RX 6500 XT чи RX 6600) ви в Nitro 5 не побачите, бо ці відеокарти не відповідають специфікаціям ноутбука як за розмірами, так і за потужністю.

Звісно, кращим вибором буде більш потужна відеокарта, але й коштуватиме такий лептоп дорожче.

Оперативна пам’ять

Тут вибір не такий уже великий (8/16/32 ГБ), але важливий. На конфігурації з 8 ГБ ОЗУ взагалі не варто звертати уваги: це найнижчий рівень, який не дає змоги одночасно запускати навіть дві більш-менш ресурсомісткі програми, не кажучи про сучасні ігри. 16 ГБ оптимальний варіант для більшості геймерів, але для просунутих кращим буде — 32 ГБ.

Накопичувач

Тут можливий варіант як із HDD, так і з твердотільними варіантами.

Саме останнім потрібно віддавати перевагу, якщо для вас важлива швидкість обміну даними. Разом із тим класичні вінчестери набагато дешевші та мають більший об’єм.

У випадку виникнення дефіциту вільного дискового простору ви можете додати HDD, для чого в моделі передбачено місце під знімною кришкою.

Екран

Ваш вибір обмежується моделями з підтриманням роздільної здатності Full HD (найбільш поширений формат 1920×1080) та QHD (2560×1440). Здебільшого першого варіанту буде достатньо, за умови підтримання частоти 144 Гц.

Що стосується клавіатури, тачпаду та динаміків, то в цьому випадку вибирати нема з чого, але наявна периферія дуже гарної якості. Якщо вам потрібне щось супер (особливо це стосується звуку), ніхто не заважає використовувати зовнішні девайси.

Вартість

У мінімальній конфігурації станом на кінець листопада 2023 року Acer Nitro 5 коштував приблизно 30 тис. грн, у той час як за найпотужнішу модель потрібно було віддати 65 тисяч. Середній та найпопулярніший рівень — це ноутбук вартістю 40000 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити