image
 |  4 11 Жовтня 2020 | 17:10

Порахували, скільки бідних людей живе в Україні

Понад чверть населення України перебуває за межею бідності.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на Соціальному форумі Ради ООН.

Вона зауважила, що попри збільшення рівня оплати праці, спостерігається бідність працюючих. За оцінками експертів, кожному третьому не вистачає заробітної плати на задоволення необхідних життєвих потреб, а кожен другий працює на умовах вторинної зайнятості.

Зі слів Денісової, на 24% зросла заборгованість з виплати заробітної плати. Вона становить $200 млн. Пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності отримують близько 80% наших пенсіонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканка Нью-Йорку розшукує родичів на Волині (ФОТО)

"Через збройний конфлікт на сході, понад півтора мільйона українських громадян змушені були покинути рідні домівки. Особливої уваги потребує питання забезпечення їх житлом", - каже Людмила Денісова.

З її слів, проблема бідності посилилася в умовах пандемії COVID-19. Зріс рівень зубожіння та безробіття, немає належного соціального забезпечення осіб з інвалідністю та малозабезпечених громадян, а доступ до дистанційного онлайн-навчання більшості дітей з малозабезпечених сімей є обмеженим.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити