image
 |  0 23 Квітня 2019 | 12:31

Порошенко став для виборців уособленням всіх проблем, - волинський політолог

Результати президентських виборів в Україні свідчать, що чинний глава держави Петро Порошенко став для більшості народу уособленням усіх проблем.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" заявив заступник декана історичного факультету СНУ імені Лесі Українки, політолог Тарас Літковець.

"Українська політика непередбачувана та карколомна, цинічна і жорстока до самої себе. Саме про це свідчить результат другого туру президентських виборів. Крім Львівської області усі інші (включно з Волинською) надали перевагу талановитому комічному артисту, а не діючому президенту. Всі розуміють, що вітчизняний електорат голосував не стільки за Зеленського, скільки проти Порошенка, пов'язуючи усі свої біди та проблеми, які були впродовж останніх 5 років президентства Петра Олексійовича саме з ним. Хоча, якщо згадати, як закінчували українські президенти, котрі відразу після обрання мали дуже великий рейтинг підтримки, згодом, буквально через кілька місяців вони фантастичними темпами втрачали народну довіру. Адже президент не вирішує питання щодо підняття зарплат і зниження цін, росту комунальних тарифів на місцях, якості автомобільних доріг, хабарництва і т.д. Проте саме президента українці звинувачують у всіх гріхах і перестають йому довіряти ще до того, як він щось встиг, чи не встиг зробити», - наголосив Тарас Літковець.

Читайте також: «Свобода» залишається у національній опозиції, - Олег Тягнибок

Також політолог додав, що українцям набридла стара політична еліта, яка продемонструвала свою нездатність працювати по-новому.

«Звичайно новообраний «слуга народу» не буде їздити на роботу на вул.Банкову 15 (адміністрація президента України) на велосипеді, не зможе впродовж кількох місяців розчистити «авгієві стайні» української економіки, подолати корупцію та вал злочинності, перемогти агресора на Сході, повернути анексований Крим. Але стара політична еліта, котра вже мінімум 20 років незмінно при владі і лише тасувалась у колоді вітчизняного політичного бомонду так допекла народ, що простий виборець вже волав голосуванням у другому турі про прагнення змін. Звичайно саме хороших змін. Але саме тут починаються проблеми».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити