image
 |  191 12 Березня 2019 | 15:56

Порошенко стрімко втрачає шанси на переобрання

У вас теж виникає відчуття, що Порошенко стрімко втрачає шанси на переобрання?

Офшори не втопили. Попередні розслідування по оборонці не втопили. Історія зі скупкою голосів не топить. Про намагання зґвалтування Конституції заради імплементації мінських договорняків я взагалі мовчу. 

Брехня про Мальдіви, призначення охоронця міністром оборони, зв’язки оточення з міністрами Януковича, легалізація їх в Україні. Затягування розслідування злочинів проти Майдану, в тому числі, кумом-прокурором. Союз із Трухановим та Кернесом. 

Це тільки так, поверхня. Публічні речі, які загально відомі без заглиблення в явища, якими супроводжується його президентство. 

Він сам себе зробив ще гіршим варіантом для вибору, ніж найближчі конкуренти. А тепер на них подивіться. Чого можна чекати від цих людей? Хорошого. Ото ж. 

Проблема для нас в тому, що в усьому цьому потоці «а хто як не він/вона», «мій голос нічого не вирішує», «вони там вже все вирішили», «нема за кого», «всі однакові», ми обурюємося тим, що нічого не міняється. Але чи всі мають хоч якесь уявлення про те, яких змін хочуть. 

Жити добре? Ну ок, тільки в чому воно полягає? Оце «жити добре» чи «жити краще»? Зарплата/пенсія більші? Дороги кращі? Чи всі розуміють звідки це береться? Не всі. 

Всі хочуть змін, але не всі здатні поставити якусь ціль, до якої треба йти. Навколо чого суспільство має об’єднатися і разом працювати. Побороти корупцію? Давайте чесно, навіть люди, які не мають відношення до влади, але роздратовані цим явищем, далеко не всі реально готові хоч щось робити в цьому напрямку. Я вже не кажу про владу, яка про це багато говорить, але практично вся зв’язла в цій трясовині і вилазити з неї не має наміру. Повернути Крим? Колишній глава уряду сказав «онуки повернуть». Отож такої цілі теж нема. 

І далі по списку. Не буде змін, якщо не поставити ціль і не працювати над її досягненням. Високі пенсії з неба не випадуть, як і дешевий газ. 

А ще змін позитивних не принесе ставання на коліна перед Путіним і Кадировим. 

Подивіться на решту кандидатів у президенти. Хто з них ставить ціль перед країною? Я зараз не кажу про банальні речі про «дешеві ліки», «чесні люди», «справедлива», «красіва», «30 сантиметрів» і т.д. 

Україна без впливу олігархів на владу? Ціль. Так, це ціль. Не будуть впливати не владу, зменшиться їх вплив на економіку. 

Подолання демографічної кризи (не боротьба з еміграцією, бо говорять через те, що модно)? В широкому сенсі. Так, ціль. Кількісний і якісний людський потенціал потрібен щоб будувати економіку, перемагати у війні, створювати інновації. 

Оце може бути ціль. А не тарифи, зарплати, ліки, дороги. Це лише похідне, яке прийде після досягнення поставлених цілей і дозволить поставити нові.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити