image
 |  0 27 Грудня 2017 | 06:46

Порошенко виписав законопроект про створення антикорупційного суду, сподіваючись обдурити суспільство і західних партнерів, - Соболєв

Законопроект президента України Петра Порошенка про створення Вищого антикорупційного суду необхідно «відкинути в парламенті», заявив народний депутат із фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв.
Про це 27 грудня 2017 року повідомляє сайт «ГОРДОН».
Народний депутат України із фракції «Самопоміч», екс-глава антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв розкритикував законопроект президента Петра Порошенка про Вищий антикорупційний суд (ВАКС). Про це парламентарій написав у Facebook.
Порошенко виписав законопроект про створення антикорупційного суду в надії знову обдурити як суспільство, так і західних партнерів. Нам потрібен антикорупційний суд, який буде ув'язнювати, а не відпускати топ-корупціонерів. Топ-корупціонерам антикорупційний суд узагалі не потрібен. Максимум, на що вони зараз готові, – хай буде суд із такою красивою вивіскою, але далі із залежними корумпованими суддями, – зазначив Соболєв.

Він підкреслив, що президенту вже «вдалося провернути такий трюк при підборі Верховного суду».
Громадськість наче допустили аналізувати кандидатів у судді, але проігнорували більшість її викриттів. Тепер Порошенко пропонує повторити трюк при формуванні антикорупційного суду. Це погана ідея, яку ми маємо відкинути в парламенті, – додав Соболєв.

Як альтернативу він пропонує довірити функцію відбору суддів представникам урядів США та Євросоюзу.
Право підбору кандидатів до антикорупційного суду варто напряму делегувати представникам Євросоюзу і США. Ми залучили їх при підборі директора антикорупційного бюро та антикорупційного прокурора, і це добре спрацювало. Представників європейського та американського правосуддя було неможливо ані підкупити, ані задурити. Саме такі люди мають формувати антикорупційний суд України, – резюмував нардеп.

26 грудня текст президентського законопроекту №7440 про створення антикорупційного суду оприлюднили на сайті Верховної Ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити