image
 |  7 6 Жовтня 2018 | 16:30

Посадовців підрозділів Міносвіти спіймали на оборудці зі шкільним обладнанням

Прокуратура Києва викрила мільйонні зловживання при закупівлі шкільного обладнання посадовцями структурних підрозділів Міністерства освіти і науки.
Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, за її процесуального керівництва слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження ДЗЕ НП України викрито та оголошено підозру двом посадовим особам структурних підрозділів Міносвіти за фактом зловживання владою або службовим становищем при здійсненні державних закупівель шкільного обладнання.
"Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи структурних підрозділів Міністерства освіти, діючи на користь приватної фірми та з метою одержання неправомірної вигоди, умисно внесли до Типового переліку засобів навчання та обладнання для кабінетів фізики, хімії та біології в загальноосвітніх навчальних закладах, технічні характеристики, яким відповідає продукція лише однієї торгової марки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вказаними діями були створені штучні перешкоди для участі у проведенні тендерів із закупівлі шкільного обладнання інших учасників, а також забезпечено перемогу у конкурсі офіційному представнику зазначеної торгової марки в Україні.
"За даними слідства, внаслідок непрозорого проведення закупівель, державному бюджету завдано збитків на суму майже 5,5 млн грн. Також досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи фірми-постачальника під час реалізації обладнання за бюджетні кошти, вивели на підконтрольні підприємства в офшорній зоні понад 17 мільйонів гривень", - заявили в прокуратурі.

За результатами слідства начальнику відділу Державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти" оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, а завідувачу відділу НЦ "Мала академія наук України" – у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364 КК України.
"На даний час досудове слідство у кримінальному провадженні триває. Встановлюється причетність інших посадових осіб Міністерства освіти і науки України до скоєння кримінального правопорушення", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити