image
 |  2 18 Липня 2023 | 22:31

Послідовники московського патріархату почали збір коштів на заставу священнику, який служив на Волині

Послідовники Московського патріархату почали збір коштів на заставу екс-наміснику Києво-Печерської Лаври, колишньому священнику храму села Низкиничі Павлу Лебедю, відомому в народі як Паша "Мерседес".

Про це йдеться на сайті лаври, - пише ВолиньUA.

Нагадаємо, що 14 липня Солом’янський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів щодо зміни запобіжного заходу Наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу з цілодобового домашнього арешту на утримання під вартою. Також суддя погодила суму застави, як альтернативу утримання під вартою, у розмірі 33 мільйони гривень.

Послідовники московського патріархату наступного дня, щоб підтримати свого архієрея, організували збір коштів. На даний час з цією метою було перераховано понад 450 тис. грн. Збір також розпочали в Києво-Печерській Лаврі. За добу зібрали понад 500 тис. грн. Проте 17 липня з незрозумілих причин онлайн-ресур ipay.ua прийом оплати, який організували в обителі, відключив.

Нагадаємо, що Павло Лебідь раніше був настоятелем Успенського храму у селі Низкиничі колишнього Іваничівського району Волинської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський патріарх кіріл заступився за священника, який служив на Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити