image
 |  2 7 Грудня 2018 | 11:09

Послугу з перенесення мобільних номерів обіцяють запустити з травня

Послуга з перенесення абонентських номерів мобільних операторів запрацює, як і визначено законодавством, з 1 травня 2019 року.

Про це заявив виконавчий директор ДП "Український державний центр радіочастот" Вадим Гулько, - передає "Укрінформ"

"Усі оператори виявляють велику активність у підключенні до цієї послуги. Якщо говорити про нашу ділянку роботи - це про центральну базу даних, то на сьогодні все обладнання закуплено, програмне забезпечення теж закуплено. Зараз іде підлаштування програмного забезпечення під Україну і наші вимоги", - зазначив Гулько.

Крім того, зауважили в УДЦР, до запровадження послуги належить пройти ще один важливий етап - створення системи захисту та переведення всіх персональних даних у коди.

До 1 лютого всі мобільні оператори зобов'язані створити локальні бази даних та під'єднати їх до загальної, яку вестиме УДЦР. Однак, як уточнюють в УДЦР, наповнення самої бази даних залежатиме від популярності послуги в Україні.

Старту послуги також передуватиме тримісячне тестування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони оцінило ймовірність повномасштабної війни з РФ

Як зазначають в УДЦР, популярність самої послуги передбачити важко, оскільки у світі є країни, де послугою з перенесення абонентських номерів скористалося менше 1% населення.

Як повідомлялося, з 1 травня 2019 року в Україні має запрацювати послуга MNP, що дасть змогу абонентам стільникового зв’язку змінити свого оператора без зміни номера.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити