image
 |  2 9 Березня 2021 | 23:20

Пoсoл Ізрaїлю вимaгaє скaсyвaти рiшeння прo присвoєння стaдioнy в Тернополі iмeнi Шyхeвича

Посол Ізраїлю Джоель Ліон засудив рішення Тернопільської міської ради, яка присвоїла місцевому стадіону ім'я Романа Шухевича.

Про це посадовець написав на своїй сторінці у Twitter, - пише Громадське.

«Ми рішуче засуджуємо рішення Тернопільської міської ради присвоїти міському стадіону ім'я сумнозвісного Гауптмана #SS Schutzmannschaft 201 Романа Шухевича і вимагаємо негайного скасування», — зазначив Ліон.

Нагадаємо, міська рада Тернополя перейменувала стадіон 5 березня — у день смерті Романа Шухевича. Тепер споруда має назву «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича».

«Головнокомандувач УПА був не лише зразковим командиром, а й добрим спортсменом та лідером у багатьох видах спорту», — наголосив міський голова Тернополя, свободівець Сергій Надал.

На сайті міськради повідомили, що рішення щодо перейменування місцеві депутати ухвалили одноголосно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія кинула на розхитування ситуації в Україні цілі підрозділи своїх спецслужб, ‒ СБУ

Хто такий Роман Шухевич?

Це український державний діяч та військовий. Шухевич був членом галицького крайового проводу Організації українських націоналістів та головнокомандувачем Української повстанської армії. У 2007 році Шухевичу присвоїли звання Героя України. Однак у 2010 році Донецький апеляційний адмінсуд визнав це рішення протиправним.

Попри поширені наративи щодо служби Шухевича у складі нацистських загонів СС, в Українському інституті національної пам'яті запевняють, що це неправда. Також там зазначають, що жодних відомостей про нагородження Шухевича будь-якими відзнаками Вермахту та Третього Рейху немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Пам’ять потребує правди і поваги, а не маніпуляцій і партійних мітингів», – УІНП про заходи в Гуті Пеняцькій

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити