image
 |  2 1 Червня 2020 | 19:36

Потрібен мільярд мишей: українці перевірили слова чиновника про зникнення 2700 вагонів зерна

Радник міністра МВС Михайло Апостол повідомив, що майже 2700 вагонів зерна, яке повинно знаходитися на зберіганні у Держрезерві, з’їли миші. У Facebook підрахували, що для цього їх знадобився б майже мільярд.

Як повідомляє «OBOZREVATEL», про зникнення зерна Апостол написав у Facebook за результатами аудиту Держрезерву. Сума збитків склала понад 800 млн грн.

«Цю нестачу, за словами колишнього керівника Держрезерву Ярослава Погорілого, виявили в ході аудиту. Ненажерливі миші добралися також до структури Держрезерву у Чорткові, на Тернопільщині. Тут вони очистили склади зерна, яке б помістилося у більш як 150 вагонів-зерновозів», – додав Апостол.

Новина про «ненажерливих мишей» набула розголосу у соцмережах. Підприємець Роман Грабежов, запропонував відкинути припущення про захмарний рівень корупції та підрахувати, скільки ж було потрібно мишей, щоб з'їсти стільки зерна.

«Вагон зерна – це 70 тонн. 2700 вагонів – це 189 000 тонн зерна. Миша в день з'їдає 3 гр зерна. Ну давайте припустимо, що українська миша дуже ненажерлива і їсть вдвічі більше. Виходить, що за місяць миша з'їсть 6*30 = 180 гр зерна. Тобто щоб з'їсти один кілограм зерна, потрібні грубо кажучи 5 мишей. Тонну – відповідно 5000 мишей», – написав Грабежков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Разумкову – лапті»: під Радою провели мітинг через наступ на українську мову (ФОТО)

А отже, щоб з'їсти 189 тисяч тонн зерна з Держрезерву потрібно було майже мільярд мишей (5000*189000 = 945 млн мишей).

Грабежков на цьому не зупинився і вирахував, що якщо цих мишей вишикувати в шеренгу, то це буде 100 тисяч км, або 2,5 рази по екватору навколо планети.

А якщо миші просто стануть колоною, то займуть площу 500 гектар.

«Це 5 квадратних кілометрів. Весь центр Києва. А ви кажете вірус. Ось кого потрібно боятися. Держрезервівських мишей», – підсумував Грабежков.

Як повідомляв OBOZREVATEL, високопосадовця Держрезерву затримали під час спроби дати хабара голові відомства Ярославу Погорілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський очолив антикорупційну Нацраду, зробив заступником Єрмака та ввів до її складу Авакова

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити