image
 |  0 10 Квітня 2021 | 14:12

Потрібно обмежити в'їзд авто в історичну частину Луцька

В історико-культурний заповідник «Старий Луцьк» потрібно обмежити в’їзд приватного автотранспорту.

Про це під час ефіру на Громадському Інтерактивному телебаченні заявив депутат Луцької міськради від ВО "Свобода" Андрій Білан.

Обранець громади вважає, що історична частина міста та Замкова площа не повинні потерпати від безконтрольного в'їзду автомобілів.

"Нам потрібно обмежити в’їзд приватного транспорту в історичну частину Луцька, а з паркування автомобілів нарешті почати заробляти кошти. У 2017 році вже намагались запустити парковку на території заповідника, від діяльності якої могли надходити кошти до місцевого бюджету. В тому числі їх можна було спрямувати на розвиток історичної частини міста. Однак, цього зробити не вдалось. Нині через активний рух транспорту продовжує руйнуватися автентична бруківка, з’являються тріщини в будинках, а місто не отримує жодної копійки за паркування транспорту в цій частині міста. Вважаю, потрібно знову оголосити конкурс і знайти відповідальну організацію, яка спроможна запустити діяльність парковки в «Старому місті» та обмежити в'їзд до Замкової площі", - наголосив під час ефіру Андрій Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Луцька спіймали мікроавтобус з колодами дуба (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити