image
 |  0 24 Березня 2021 | 13:31

Потрібно захистити бджільництво на території Луцької громади, – депутат

Потрібно захистити бджільництво на території Луцької громади від неправильного застосування пестицидів та агрохімікатів аграрними підприємствами.

Про це під час сесії Луцької міськради заявив депутат Володимир Пшибельський від ВО "Свобода".

"До мене напередодні зверталися пасічники. У тому числі ті, які мають пасіки на території Луцької громади. Вони занепокоєні ризиком отруєння бджіл через наналежне поводження фермерів з хімікатами, які призначені для обробки агрокультур. Через різноманітні пестициди щороку у світі гинуть бджоли. Подекуди відбувається масова загибель бджіл. А це - удар не лише по бджільництву, а й загалом біосфері. Я міг би порівняти загибель бджіл з загибеллю дерев від неправильного кронування у місті. Вважаю, що це рішення допоможе ефективніше захистити бджолярство", - зазначив у виступі депутат Луцької міськради від ВО "Свобода" Володимир Пшибельський.

Проєкт рішення "Про попередження загибелі бджіл при застосуванні пестицидів та агрохімікатів на території Луцької міської територіальної громади" зобов'язує старост сіл старостинського округу Луцької міської територіальної громади протягом доби від надходження повідомлення інформувати населення та пасічників про дату, місце, метод і тривалість робіт із застосування засобів захисту рослин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку водій маршрутки на швидкості промчався на «червоний» (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити