image
 |  4 12 Лютого 2019 | 14:25

Потворний гібрид зрощеного криміналу та корумпованої влади оголосив патріотам справжню війну, – Олег Тягнибок

Потворний гібрид зрощеного криміналу та корумпованої влади оголосив патріотам справжню війну. Сьогодні вночі невідомі спалили автівку Матері депутата Київради від ВО «Свобода», керівника виборчого штабу кандидата у президенти Руслана Кошулинського в Солом’янському районі Києва – Володимира Назаренка.

Про це написав на своїй сторрінці в мережі Фейсбук голова Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві спалили авто матері ветерана війни з Московією та депутата Київради

«Це вже третій напад на свободівця за останній час. Пізно ввечері, 29 жовтня минулого року злочинці напали на Назаренка біля його будинку – побили і намагалися зарізати. Нападників поліція так і не знайшла. Згодом, 25 січня підстерегли його в приміщенні спортзалу, де він займається. Володимир вказав на нападника – пахана місцевої тітушні. Поліція спершу його затримала, але тут же відпустила. Тепер знищений його автомобіль», – йдеться в дописі. 

Зі слів Олега Тягнибока, бандюки-забудовники продовжують тероризувати Володимира Назаренка. Героя московсько-української війни, командира, який вивів з Дебальцевого живими весь свій підрозділ. У цивільному житті його знають як безкомпромісного борця із свавіллям будівельної мафії.

Саме його тверда позиція щодо дотримання законності у забудові столичних територій і викликає скажену лють у аферистів від будівельного бізнесу, тіньові доходи від якого, як відомо, вимірюються мільярдами доларів. Саме вони у своїх кишенькових ЗМІ паплюжать патріота, котрий ламає корупційні схеми ніби то «чесних і добропорядних інвесторів».

«Ці напади ми однозначно пов’язуємо із політичною й громадською діяльністю Назаренка та розцінюємо не інакше, як цинічний виклик націоналістам з боку кримінальних структур. Вимагаємо від правоохоронних органів негайно знайти виконавців й замовників нападів на свободівця. У разі бездіяльності попереджаємо — ми готові застосувати усі доступні нам методи для захисту майна, здоров’я та життя наших побратимів», – застерігає Олег Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як прагне змінити країну кандидат у Президенти від націоналістів Руслан Кошулинський?

Голова ВО «Свобода» наводить також повний перелік подібних нападів та залякувань «свободівців» протягом лише останніх років:

25 лютого 2013 року в місті Курахове Донецької області близько шостої години ранку невідомі підпалюють авто свободівця Віталія Олейникова. Націоналіст припускає, що ці дії пов’язані із його розслідуванням щодо відмивання коштів міською владою.

Увечері 27 листопада 2013 року в Херсоні невідомі особи підпалюють автомобіль голови обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», помічника-консультанта народного депутата України Олега Панькевича Олега Гаврилка.

У ніч із 27 на 28 листопада 2013 року горить мікроавтобус члена Київського міського комітету Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Віктора Поштаря, яким він здійснював перевезення речей для Евромайдану.

6 грудня 2013 року в Луганську палає автівка члена Штабу національного спротиву Луганщини адвоката Ігоря Чудовського. Останній є досвідченим фахівцем у галузі права і веде юридичний супровід роботи Штабу.

12 грудня 2013 року близько 1-ї години ночі на Харківщині невідомі підпалюють авто народного депутата України від ВО «Свобода» Ігоря Швайки. Транспортний засіб згорів ущент і не підлягає відновленню ‒ залишився тільки кузов.

У ніч із 9 на 10 червня 2013 року у Броварах на Київщині невідомі зловмисники підпалюють автомобіль депутата міськради, адвоката Романа Сімутіна, який виступив захисником свободівців Руслана Ткаченка та Миколи Смірнова в суді у справі щодо подій у парку «Перемога» 25 травня. Від підпаленого автомобіля вогонь перекинувся ще на дві автівки, що стояли поряд.

3 січня 2014 року невідомі підпалюють автомобіль члена Тернопільської міської організації ВО «Свобода», депутата Тернопільської міськради, голови спеціяльної депутатської комісії із захисту громадянських прав членів тернопільської територіяльної громади Богдана Попадина, який ставав на захист учасників евромайдану, що перебували під слідством.

У ніч із 14 на 15 лютого 2014 року на Кіровоградщині невідомі злочинці підпалюють легковий автомобіль, що належав заступнику голови Новоархангельської районної організації ВО «Свобода» Ярославові Чорномазу. Ще раніше невідомі злочинці пошкодили вікна та двері у будинку націоналіста.

15 квітня 2014 року у Львові пізно ввечері невідомі підпалюють авто радника голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех Андрія Ільківа. Його Тойоту Авенсіс 2008 року випуску підпалили біля будинку, де він мешкає. Ірина Сех пов’язує цей злочин із професійною діяльністю Ільківа, зокрема виявленням зловживань в департаменті житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації.

У ніч із 7 на 8 червня 2014 року в Сумах горить автомобіль активіста Сумської міської організації ВО «Свобода» Вадима Баса. Автомобіль згорів ущент. Було встановлено, що причиною пожежі стала пляшка із запалювальною сумішшю.

Уночі 1 серпня 2014 року в Харкові біля власного будинку в районі басейну «Локомотив» палає автівка очільника Харківської міської організації ВО «Свобода» Олега Дебелого.

Увечері 16 листопада 2014 року невідомі кидають саморобний вибуховий пристрій в автомобіль заступника голови Іллічівської міської організації ВО «Свобода» Володимира Сітарського.

3 червня 2016 року близько 4-ї години ранку відбувається підпал автомобіля члена Броварської районної організації ВО «Свобода» Андрія Прядуна.

У ніч на 3 березня 2017 року у Вінниці невідомі спалюють автомобіль депутата міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Дмитра Уманця.

У ніч на 8 квітня 2017 року невідомі спалюють трактор депутата Хоменківської сільської ради свободівця Олександра Коваля. Голова Шаргородської районної «Свободи» Василь Івасько припускає, що до цього інциденту причетна влада, адже Олександр Коваль постійно викривав її зловживання.

У ніч на 24 травня 2018 року горить автомобіль тальнівського свободівця Петра Шандиби.

2 вересня 2018 року вночі у Рівному палає автомобіль депутата міськради від ВО «Свобода» Святослава Стельмащука. Депутат пов‘язує підпал зі своєю політичною та професійною діяльністю.

«Жоден з цих нападів не розслідуваний, злочинці не виявлені і не покарані», – резюмує Олег Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок вимагає адекватної відповіді на антиукраїнський шабаш у Польщі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити