image
 |  2 24 Грудня 2018 | 19:10

«Поверніть нас додому», - полонений український моряк

Полонений внаслідок атаки прикордонників РФ у Керченській протоці український моряк Андрій Ейдер написав листа з московського СІЗО, де утримується разом з іншими військовополоненими моряками.

Копію листа, який датовано 19 грудня, на своїй сторінці у Facebook оприлюднила журналіст телеканалу UATV Таїсія Турчин.  

Наймолодший з українських моряків, Ейдер зазнав поранення під час нападу російських військових на українські кораблі і переніс операцію. 

У своєму листі він розповів про стан свого здоров'я та умови перебування у СІЗО та завершив звернення привітанням з наступаючими святами та проханням "Поверніть нас додому". 

Військовий зазначив, що "хочеться скоріше повернутися додому". 

"Мрію, щоб це сталося хоча б до кінця січня, але мені здається, цій мрії не дано збутися... Уявлення не маю, наскільки це все затягнеться - півроку, рік... Сподіваюся на найскоріше політрішення, поки що часу пройшло досить небагато. ... Не хочеться, щоб про це забували, адже 24 людини сидять просто так у СІЗО іншої країни... Адже усі ці люди - військові, вони служать народу України", - зазначив Ейдер.  

"Поверність нас додому, не забувайте нас", - закликав юнак. 

Також він згадав про "допити" та "зустрічі з різними людьми", які має у СІЗО.  

Говорячи про умови перебування у СІЗО, полонений зауважив, що вони "можна сказати, нормальні". 

"Є книги, електрочайник, холодильник, батареї гріють. Могло бути і гірше ... Рани затягуються, можу ходити нормально, кульгаю. Сходами підійматися і спускатися важко. ... Йду на поправку", - додав Ейдер.  

Нагадаємо,  

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна і захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом з 24 моряками, 3 з яких зазнали поранень. 

Затриманих українських моряків доставили до окупованого Росією Криму і заарештували за підозрою у "порушенні російських кордонів".

Згодом стало відомо, що українських моряків з Сімферополя відправили до СІЗО "Лефортово" у Москві.

В ході допитів українські військові заявляють слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими.

26 листопада у відповідь на агресію РФ у Чорному морі в 10 областях України було запроваджено військовий стан на 30 днів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоний Хрест вимагає від окупанта надати доступ до українських моряків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити