image
 |  5 19 Вересня 2023 | 09:54

Повідомили, чому вимирає риба у луцькому ставку (ФОТО)

Реагуючи на звернення громадян щодо загибелі риби в ставку, що знаходиться на річці Омеляник в місті Луцьку, в районі вулиці Ковельської – вулиці Застав’я, працівниками Державної екологічної інспекції у Волинській області, з залученням спеціалістів Волинського природоохоронного патруля та Луцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, представників відділу екології Луцької міської ради, 18 вересня 2023 року проведено обстеження вказаної водойми.

Про це інформують на сторінці Державна екологічна інспекція у Волинській області, - пише ВолиньUA.

На місці підтверджено загибель риби (плітка, окунь, краснопірка, щука).

Спеціалістами Держекоінспекції проведено заміри на вміст розчинного кисню у воді, що становить 1,25 млг/дм3, при нормі не менше 4,0 млг/дм3.

Розчинений у воді кисень витрачається на дихання тварин й окислення органічних речовин. При низькій концентрації розчиненого у воді кисню виникає замор риби, яка гине від задухи.

Зважаючи, що ставок знаходиться на території міста Луцька, Держекоінспекцією направлено лист Луцькій міській раді щодо прийняття необхідних мір для вилучення з водойми снулої риби, з подальшою її утилізацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ковелі продається занедбаний склад (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити