image
 |  40 15 Листопада 2023 | 19:42

Повідомили деталі 12-го пакету санкцій ЄС проти рф

Європейський Союз запропонує заборонити експорт верстатів та деталей машин, які росія використовує для виробництва зброї проти України. Пакет включає також заборону на алмази та заходи щодо забезпечення дотримання стелі цін.

Про це з посиланням на документ повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Як повідомляється, ці пропозиціїї міститься в 12-му пакеті санкцій ЄС. Держави-члени ЄС, як повідомляється, мають намір обговорити ці пропозиції цього тижня, і вони можуть змінитись до того, як будуть схвалені.

Раніше Bloomberg повідомляло, що росія імпортує частину обладнання, у тому числі зварювальні апарати та пристрої з числовим програмним управлінням з Європи та використовує їх для виробництва боєприпасів. Як вказує видання, гонка за джерелами боєприпасів стала вирішальною, і москві вдалося зберегти виробництво боєприпасів, тоді як союзники Києва ризикують не виконати зобов'язання щодо постачання Україні артилерійських снарядів.

Основною метою нового пакету санкцій, як зазначається, є подальше придушення здатності кремля обходити санкції ЄС і підживлювати свою воєнну машину, а також скорочувати джерела доходів москви.

Інші предмети, що використовуються росією у війні проти України та сприяють виробництву її військових систем, які ЄС пропонує додати до свого списку товарів, на які накладаються обмеження, як повідомляється, включають хімікати, літієві батареї, термостати, двигуни та серводвигуни для дронів.

Згідно із проектом, пакет санкцій включає довгоочікувану заборону на російські алмази з 1 січня, а також поетапне запровадження непрямої заборони на імпорт російських алмазів, оброблених у третіх країнах.

Заборона узгоджується з G7 у межах зусиль щодо розробки механізму відстеження, а також включатиме обмеження на імпорт російських алмазів, оброблених в інших третіх країнах, вказує видання.

У межах заходів із забезпечення дотримання стелі цін на російську нафту (що становить 60 доларів за барель, якщо задіяні західні транспортні чи страхові послуги) ЄС пропонує:

Ввести вимогу про включення до перевірки деталізованих витрат, як-от страхування і фрахт, щоб уникнути спроби фальсифікувати дані чи замаскувати фактичну вартість російської нафти. Стеля у 60 доларів застосовується до ціни на нафту без урахування транспортних та інших витрат, і є побоювання, що ці витрати іноді штучно завищуються, щоб не потрапити під стелю цін.

Поліпшити обмін інформацією щодо виявлення суден, які застосовують обманні методи, такі як перевалка з судна на судно, щоб приховати походження чи призначення продукту.

Ввести систему повідомлень, яка потребує дозволу на продаж або експорт танкерів і старих суден, як спосіб обмежити здатність росії створювати так званий "тіньовий флот" суден, що вона використовує для транспортування нафти за кордон. Деякі продажі юридичним та фізичним особам у росії будуть заборонені.

Також вказано, що пропозиції включають обмеження на імпорт скрапленого пропану, чавуну та шпігеляйзену, мідного та алюмінієвого дроту, фольги, трубок та труб.

Новий пакет обмежень вдарить по експорту та імпорту з росії приблизно на 5 мільярдів євро (5,3 мільярда доларів), вказує Bloomberg.

У разі схвалення пропозиції також додадуть понад 30 компаній до списку осіб, торгівля з якими обмежена, включаючи фірми з Казахстану, Узбекистану, Сінгапуру та кількох російських машинобудівних компаній, зазначає видання.

ЄС також, як очікується, запропонує:

Заборонити росіянам обіймати посади в європейських компаніях, які надають гаманці, рахунки та депозитарні послуги для криптоактивів.

Заборона надання ліцензій на програмне забезпечення для управління підприємствами та програмне забезпечення для промислового проектування та виробництва.

Вимагати, щоб фірми в Європі, які належать або контролюються росіянами або російськими організаціями, отримували дозвіл на переказ коштів з ЄС.

Запровадити вимогу до експортерів включати у контракти пункти, що забороняють реекспорт із росії окремих товарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила доцента харківського університету, який працював на російське ГРУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити