image
 |  2 9 Лютого 2019 | 22:31

Повідомили деталі, як «запроторили» волинянку з інвалідністю до лікарні (ФОТО, ВІДЕО)

8-го лютого у волинських інтернет-виданнях з’явилася новина про те, що мешканку Нововолинська сусіди “запроторили в психлікарню”. «БУГ» взяв коментарі в поліції, медиків та родичів жінки, щоб з’ясувати про нововолинську сенсацію і що ж відбувалося.

Фігурантом справи є Віталік Г., який називає себе громадським діячем. Та на жаль, хлопець зловживає алкоголем і в стані сп’яніння робить вчинки, за які навіть потім публічно вибачається. Виявилося і те, що випиває він часом разом зі своєю тіткою. Саме з нею і сталася ситуація, про яку говорили ЗМІ – жінку поклали в психоневрологічне відділення НЦМЛ. А як все було?

Віталік розповів, що його тітка, 50-річна Алла, у четвер, 6-го лютого, сказала, що в неї зник годинник і гроші. Племінник викликав поліцію. По приїзді правоохоронців вияснилося, що нічого не зникало. За словами Віталіка, тітку поліцейські забрали в психлікарню.

“Викликав поліцію, бо тітка казала, що в неї колишній сусід вкрав гроші. Та їй то придумалося. Поліція викликала “швидку”, я не визивав. Її забрали в лікарню, вона підписала документи. Думала, що тиждень полежить і додому, в лікарні почали казати, що переведуть у Берестечко (там є психоневрологічний інтернат, – ред.). Ввечері хотів забрати її, та забрали з бабою вже зранку”, – так пояснив ситуацію Віталік, зазначаючи, що при цьому випивав.

За коментарем звернулися до т.в.о.начальника поліції Сергія Галащука. Поцікавилися чи госпіталізовували примусово жінку разом із нарядом поліції. Керівник Нововолинського відділення розповів, що дійсно був дзвінок на 102 від невідомої особи про крадіжку: з 6-го на 7-ме січня – годинника, а перед Новим роком – грошей. На місце виклику, вулицю Небесної Сотні, виїхали два співробітника.

“Викликав поліцію Віталік. Виявилося, що крадіжки не було. Та почав говорити про те, що тітка не дає спокою сусідам, поводиться неадекватно і від них є колективна скарга на ім’я головного лікаря НЦМЛ. Співробітники поліції пояснили, що Віталік має сам викликати “швидку”, якщо треба забрати. тітку. Він набрав 103, за 3 хвилини приїхали медики. Жінка підписала згоду на госпіталізацію, її забрала “швидка”. Поліцейські поїхали, – розповідає Галащук.

На ранок, 7-го лютого, Віталік пішов до головного лікаря НЦМЛ Віктора Мороза просити, щоб тітку відпустили. Напередодні ввечері також ходив п’яним у психоневрологічне відділення.

90-річна Марія та її донька написали заяву на відмову від лікування і пішли додому. Пані Марія розповідає, що Віталік п’є і дає пити доньці. Їхні бараки по-сусідству.

“Вони пили тут у хаті обоє. Вона щось там підписувала, але не зрозуміла сама що. Їй не можна пити. Коли випиває, може придумати, що гроші в неї вкрали. Постійно прошу Віталіка не пити і не давати пити Аллі. Вона зараз живе з нами. Допомагає мені завжди, в магазин ходить. Але пити їй не можна”, – говорить Марія.

Сусіди Алли розповідають, що поведінка жінки не завжди нормальна, особливо погіршується “на повний місяць”. Один із чоловіків розказав, що була ситуація, коли жінка вибила в квартирі по-сусідству двері молотком. Та зі всіма сусідами не вдалося поспілкуватися. Дехто казав, що вона і нічим не заважає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відгамселили, бо поїхав на «жовте»: реалії методів волинської поліції

Поки записувався відеосюжет, Алла прийшла до своєї мами. Була вона напідпитку і розповіла, що пила з племінником Віталіком цілу ніч. Жінка дійсно спокійна. Збиралася йти по хліб. Чи є вона неповносправна, як писали у ЗМІ, невідомо. Головний лікар НЦМЛ таку інформацію не надав, сказавши, що не має права розголошувати.

Мороз також запевнив, що жінку примусово не госпіталізовували, бо відповідно до ЗУ “Про психіатричну допомогу” це можливо лише за рішенням суду. Все було добровільно, а за заявою жінки і родичів її відпустили з лікарні.

Як висновок, залишимо слова 90-річної пані Марії: “Прошу, дитино (до Віталіка, – ред.) не пий і не давай їй (Аллі, – ред.) пити”.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити